Paste în stil asiatic

https://yve.ro/wp-content/uploads/2016/04/Paste-în-stil-asiatic.jpg

Pastele în stil asiatic reprezintă o rețetă culinară gustoasă și condimentată, care se prepară ușor și rapid.

Paste în stil asiatic

Pastele în stil asiatic sunt gata în circa 15 minute. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții menționează allrecipes.com.

Ingrediente pentru paste în stil asiatic:

  • 250 g paste
  • 2 ardei grași (de orice culoare)
  • 2 ardei iuți jalapeño
  • un castravete mare
  • 8 fire de arpagic verde
  • o cană de frunze, la alegere: busuioc, mentă sau coriandru
  • o cană de germeni de fasole mung
  • ½ cană de arahide zdrobite

Pentru dressing:

  • ½ cană unt de arahide
  • 3 lingurițe sos de soia
  • 3 lingurițe (sau după gust) sos de chili, de exemplu sos Sriracha
  • 2 lingurițe de suc de lime proaspăt stors
  • o linguriță de ulei din semințe de susan
  • o linguriță de zahăr sau miere
  • un cățel de usturoi
  • 3 lingurițe de apă calduță

Mod de preparare pentru paste în stil asiatic:

  • Tăiați sub formă de fâșii lungi și subțiri firele de arpagic verde, ardeii jalapeño și ardeii grași, eliminând cotoarele și semințele.
  • Eliminați semințele din castravete și îl tocați julien.
  • Tăiați în bucăți mari frunzele de busuioc, mentă sau coriandru.
  • Pisați sau tocați mărunt cățelul de usturoi.
  • Zdrobiți arahidele.
  • Fierbeți pastele urmând instrucțiunile de pe ambalaj, apoi scurgeți apa și le transferați într-un bol mare cu apă rece, încât să se răcească și apoi le dați deoparte.
  • Într-un bol mare, puneți untul de arahide cu sosul de soia, sosul de chili, sucul de lime, uleiul din semințe de susan, usturoiul, zahărul sau mierea și apa călduță; amestecați până se omogenizează.
  • Adăugați în bol pastele bine scurse, ardeii grași, ardeii jalapeño, castravetele, germenii de fasole mung, arpagicul, frunzele de busuioc, mentă sau coriandru și amestecați.
  • Serviți imediat, adăugând deasupra fiecărei porții arahide zdrobite…

Poftă bună!

Citește și: Paste de orez cu carne de pui si legume

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Nicula Clara

Clara Nicula este redactor la yve.ro de peste 11 ani și și-a consolidat reputația prin articole bine documentate și bazate pe surse de încredere. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul UAIC Iași și deține o certificare în nutriție obținută prin cursuri acreditate la European Fitness Academy. Cu o experiență vastă în jurnalism și o pasiune pentru nutriție, Clara a devenit o voce autorizată în domeniul sănătății și al dietelor. Articolele sale sunt create cu atenție, respectând standardele riguroase de calitate și acuratețe. Informațiile prezentate sunt susținute de studii științifice și resurse medicale recunoscute, asigurându-le cititorilor yve.ro conținut valoros și educativ. Clara își dedică timpul pentru a analiza tendințele în nutriție și regimurile alimentare, oferind sfaturi și strategii pentru menținerea unui stil de viață echilibrat. Pe lângă expertiza în domeniul sănătății, Clara este pasionată de arta culinară și creează rețete sănătoase și gustoase. Fiecare rețetă este concepută cu grijă, având în vedere aportul nutritiv și beneficiile fiecărui ingredient, oferind astfel cititorilor inspirație pentru a adopta un regim alimentar echilibrat și variat. Cu această abordare, Clara promovează nu doar o dietă sănătoasă, ci și bucuria de a găti și savura preparate delicioase. Clara Nicula contribuie activ la educarea și informarea cititorilor yve.ro, combinând experiența sa în jurnalism cu pasiunea pentru nutriție și gătit, pentru a sprijini un stil de viață sănătos și a câștiga încrederea comunității.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *