Piept de curcan umplut cu castane

Share

Pieptul de curcan umplut cu castane este o reteta culinara delicioasa, ideala meselor festive organizate fie de Craciun, fie gratie unei aniversari.

Pieptul de curcan umplut cu castane imbina gustul inedit al castanelor fierte cu cel al carnii de curcan aromate.

 Piept de curcan umplut cu castane

Ingrediente:

  • 1 piept de curcan
  • 200 grame ciuperci salbatice
  • 100 grame castane fierte
  • 50 grame unt
  • 50 mlMadeira
  • 1 hasma
  • cimbru
  • ulei de trufe.

Ingrediente pentru saramura:

  • 3 litri apa rece
  • 140 grame sare
  • cimbru
  • miere.

Ingrediente pentru sos:

  • 400 ml supa de pui
  • 100 ml Madeira
  • 1 hasma
  • faina.

Mod de preparare:

Pieptul de curcan umplut cu castane ese o reteta culinara delicioasa, care se poae prepara usor daca se respecta urmatorii pasi.

Pentru a obtine saramura se vor incalzi 200 ml apa cu sare, miere, zahar si cimbru, saramura ce se va turna peste carnea de curcan ce va fi tinuta la rece minimum 4 ore.

Pentru a obtine umplutura, se va topi cubul de unt si se va cali ceapa pret de 2 minute, dupa care se vor adauga ciupercile ce se vor cali si ele 5 minute, turnandu-se ulterior Madeira, castanele si cimbrul care se vor cali impreuna inca 10 minute. La final se va stropi cu ulei de trufe.

Cand se scoate curcanul din saramura, se va arunca lichidul. Se va lua pielea de pe pieptul de curcan si se va crea un buzunar inre piele si carne. Carnea de curcan se va unge toata cu unt si se pune in tava timp de 40 de minute per kilogram de carne.

La jumatatea intervalului de coacere, se va turna zeama din tava peste pui si se va acoperi cu folie de aluminiu.

Pentru a prepara sosul, se va scurge excesul de grasime din tava si se va adauga ceapa, faina,Madeirasi se ameseca sa se evite cocoloasele, se va fierbe 10 minute.

Pofta buna!

 


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente