Pieptul de pui cu ciuperci și sos bechamel reprezintă o rețetă culinară cu o savoare aparte, datorită ingredientelor îmbinate armonios.
Pieptul de pui cu ciuperci și sos bechamel se prepară fără dificultate și va fi gata în circa o oră și 40 de minute.Ingrediente pentru piept de pui cu ciuperci și sos bechamel:
- 800 g piept de pui
- 600 g ciuperci
- 50 ml ulei
- o legătură de pătrunjel verde, tocat
- 1-2 legaturi de ceapă verde, tocată
- cimbru verde, tocat
- boia dulce
- piper măcinat
- sare
• Pentru sosul bechamel:
- 250 ml lapte
- 75 g unt
- 2 lingurițe de făină
Mod de preparare pentru piept de pui cu ciuperci și sos bechamel:
- Curățați și spălați ciupercile, apoi le tăiați sub formă de feliuțe.
- Încingeți uleiul în tigaie, adăugați ciupercile, ceapa verde, boiaua dulce și le căliți.
- După ce s-au călit ciupercile, adăugați puțină apă și le lăsați să fiarbă înăbușit.
- Spălați pieptul de pui, îl frecați cu sare, piper și cimbru, îl stropiți cu ulei și îl introduceți la cuptor, să se rumenească.
• Preparați sosul bechamel:
- Fierbeți laptele.
- Topiți untul, adăugați făina cernută, presărați sare și piper, apoi adăugați laptele fierbinte și amestecați ușor, încât să obțineți un sos ce are consistența ciulamalei.
- Turnați sosul bechamel peste pieptul de pui, adăugați ciupercile călite și mai lăsați câteva minute totul la cuptor…
- La servire, adăugați deasupra pătrunjel verde și cimbru verde.
Poftă bună!
Citește și: Plăcintă cu carne și smântână