Piept de pui cu orez picant si mango

Share

Reteta de piept de pui cu orez picant si mango este o buna sursa de fier, avand continut scazut de calorii.

Piept de pui cu orez picant si mango

Reteta de piept de pui cu orez picant si mango se prepara in aproximatix 25 de minute si este recomandata celor care doresc sa-si impresioneze invitatii cu inovatii culinare. Va prezentam cum puteti prepara o cantitate pentru patru portii.

Ingrediente pentru piept de pui cu orez picant si mango:

  • 450 g piept de pui taiat sub forma de cuburi mari
  • 1 lingurita de ulei de masline
  • 2 cani de orez fiert
  • ¼ lingura de turmeric
  • ¼ lingura de piper rosu
  • ¼ lingura de piper alb
  • 1 mango mare, copt, taiat cubulete
  • 3 lingurite de suc de lime
  • 4 cepe verzi, taiate rondele sau pe diagonala
  • 3 lingurite de sos thailandez de peste
  • 2 linguri de busuioc verde tocat marunt

Mod de preparare pentru piept de pui cu orez picant si mango:

  • Incingeti o lingurita de ulei intr-o tigaie mare sau wok, apoi adaugati turmericul, piperul rosu, piperul alb si carnea de pui, pe care o prajiti cam cinci minute, pana capata o nuanta maronie.
  • Adaugati bucatile de mango, sucul de lime, sosul de peste si jumatate din cantitatea de ceapa, apoi lasati sa se perpeleasca, agitand tigaia frecvent (metoda stir-fry), pana cand bucatile de mango incep sa se inmoaie si sa lase zeama, circa trei minute…
  • Puneti pe fiecare farfurie cate o jumatate de cana de orez fiert, adaugati carnea, restul rondelelor de ceapa si presarati deasupra busuioc maruntit.

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news