Reteta de piept de pui cu sos de lamaie si cuscus cu dovlecei se prepara foarte repede si are un continut scazut de grasimi.
Ingrediente pentru piept de pui cu sos de lamaie si cuscus cu dovlecei:
- 200 g de cuscus
- 2 linguri ulei de masline
- 400 ml supa de pui
- 2 bucati de piept de pui, fără piele şi oase
- 4 dovlecei dati prin razatoare
- sucul de la 2 lamai
- sare
- piper
- optional: cateva felii de lamaie
Mod de preparare pentru piept de pui cu sos de lamaie si cuscus cu dovlecei:
- Se va rasturna cuscusul intr-un bol mai mare şi se adauga supa de pui. Se va acoperi bolul şi se lasa timp de zece minute, pana se absoarbe toata supa.
- Apoi, se va pune la incins o lingură de ulei intr-o tigaie pentru a praji dovleceii, care trebuie sa fie moi in interior si crocanti pe margini.
- Se vor rasturna peste cuscus, se condimenteaza cu sare şi piper si se asezoneaza cu sucul de la o jumatate de lamaie, dupa care se amesteca.
- Se vor taia bucatile de piept de pui în jumătati orizontale si se asaza pe o folie alimentara conform datelor furnizate de bonappetit.com. Se va acoperi cu alta folie si se preseaza cu un placintor, pentru a subtia preparatul.
- Se condimenteaza cu sare si piper.
- Pieptul de pui se prajeste cate doua minute pe ficare parte.
- Se adauga restul cantitatii de suc de lamaie.
- Cuscusul se va pune deasupra dovleceilor, langa carnea de pui…
- Optional, puteti adauga in farfurie si cateva felii de lamaie.
Pofta buna!
Citește și: Carne de pui la tava, in stil clasic