Pieptul de pui cu sos de portocale este o reteta culinara savuroasa si foarte aromata, ideala meselor organizate in familie sau la petreceri.
Pieptul de pui cu sos de portocale reprezinta o mancare usoara, dar consistenta, care se prepara repede si usor. Va prezentam cum puteti prepara o cantitate pentru patru portii conform celor specificate de gordonramsay.com.
Ingrediente pentru piept de pui cu sos de portocale:
- 2 piepturi de pui dezosate, fara piele, taiate pe jumatate
- 300 ml supa de pui
- 4 felii subtiri de prosciutto
- 4 felii subtiri de Mozzarella
- 1 lingurita de mustar Dijon
- 4 lingurite de ulei de masline
- ¾ cana de suc proaspat de portocale
- 1 lingurita de vin alb sec
- 1 lingurita de salvie maruntita (proaspata sau uscata)
- 1 lingurita de patrunjel maruntit (uscat)
- ¼ lingura de tarhon maruntit (uscat)
- 1 lingura de zahar brun
- ½ lingura de pudra de ceapa
- 1 praf de pudra de usturoi
- ½ cana de compot de portocale
• Optional, pentru servit:
- pastai fierte
- paste Farfalle
Mod de preparare pentru piept de pui cu sos de portocale:
- Crestati pe lungime cate un buzunarel pe fiecare bucata de carne si il umpleti cu o felie de prosciutto si una de Mozzarella.
- Incingeti uleiul intr-o tigaie adanca, la foc mediu si adaugati carnea de pui, pe care o rumeniti pe fiecare parte.
- Adaugati supa, sucul proaspat de portocale, mustarul, vinul, salvia, patrunjelul, zaharul, pudra de ceapa, tarhonul si pudra de usturoi; ridicati temperatura, iar dupa primul clocot o micsorati, acoperiti tigaia cu un capac si lasati totul sa fiarba timp de cinci minute sau pana cand s-a patruns carnea de pui, apoi adaugati compotul de portocale in tigaie si il lasati sa fiarba putin, sa devina sos…
- Puteti servi acest fel de mancare impreuna cu pastai fierte si/sau paste Farfalle.
Pofta buna!
Citește și: Rulada cu carne de pui, prune, cartofi si sos iute
Niciun comentariu încă