Piepturile de pui in sos cu piure in stil marocan reprezinta o mancare satioasa, delicioasa, gratie mirodeniilor care ofera un gust deosebit.
Piepturile de pui in sos cu piure in stil marocan reprezinta o reteta culinara ideala pranzului sau cinei. Va prezentam cum puteti prepara doua portii conform celor specificate de tamingtwins.com.
Ingrediente pentru piepturile de pui in sos:
- 2 piepturi de pui, dezosate si fara piele
- 200 ml supa de pui
- 1 ceapa taiata pe jumatate si feliata
- 1 catel de usturoi taiat marunt
- 1 rosie mare, taiata in cateva bucati
- 1 mana de masline negre
- 8 caise uscate
- 1 lingura de Harissa
- ¼ lingura de scortisoara pudra
- 1 lingurita de miere
- 2 lingurite de ulei de masline
- sare
- piper macinat
- pentru decor: patrunjel sau coriandru tocat
Ingrediente pentru piureul de cartofi:
- 2 cartofi dulci mari, taiati cuburi
- 1 lingurita de ulei de masline
- ¼ de lingurita de nucsoara macinata
- putina sare
- apa
Mod de preparare pentru piepturi de pui in sos cu piure in stil marocan:
- Turnati Harissa peste piepturile de pui si le lasati la marinat timp de o zi sau cel putin doua ore.
- Incingeti o lingurita de ulei de masline intr-o tigaie si prajiti pe fiecare parte piepturile de pui, apoi le dati deoparte.
- Incingeti o lingurita de ulei de masline intr-o cratita si caliti ceapa timp de circa trei minute, apoi adaugati usturoiul, mai lasati la calit timp de cateva minute, dupa care adaugati bucatile de rosie, supa de pui, mierea, scortisoara si piepturile de pui prajite; adaugati si caisele, sare si piper dupa gust, apoi lasati la sotat pret de 15 minute, dupa care adaugati maslinele si mai lasati la sotat inca aproximativ cinci minute.
- Preparati piureul: Fierbeti cuburile de cartofi in apa cu putina sare pana se patrund, apoi scurgeti apa si pasati incat sa devina un piure fin.
- La servire, adaugati peste piureul de cartofi bucatile de piept de pui si sosul, iar deasupra presarati patrunjel sau coriandru tocat…
Pofta buna!
Citește și: Pilaf cu carne de gaina