Piepturi de pui umplute

Puiul umplut cu sos crema de pesto si cu rosii la cuptor este o reteta culinara clasica, dar care reuseste sa imbine aroma inconfundabila a puiului la cuptor cu aroma desavarsita a rosiile coapte si rumene.

https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/10/Piepturi-de-pui-umplute-.jpg

Piepturile de pui umplute reprezinta o reteta culinara clasica, ce reuseste sa imbine cu succes aroma inconfundabila a carnii de pui la cuptor cu aroma desavarsita a rosiilor coapte.

Piepturi de pui umplute

Piepturile de pui umplute reprezinta o mancare ce se potriveste atat unui pranz sau unei cine luate impreuna cu familia, cat si unei intalniri mai speciale cu prietenii sau, de ce nu, unei sarbatori. Aceasta mancare se poate servi cu crutoane si cartofi copti.
Ingrediente pentru piepturi de pui umplute:

  • 4 piepturi de pui fara os si fara piele
  • 175 grame de rosii
  • 100 grame de pesmet
  • 85 grame de branza Mascarpone
  • sos Pesto
  • ulei de masline
  • seminte de pin
  • busuioc
  • condimente, dupa preferinta

Mod de preparare pentru piepturi de pui umplute:

  • Piepturile de pui umplute reprezinta o mancare cremoasa, savuroasa si usor de preparat.Pentru a o obtine pe masura asteptarilor personale, dar mai ales ale musafirilor, trebuie sa urmati cativa pasi in prepararea sa după cum este detaliat de jamieoliver.com. Drept urmare, se vor cresta piepturile de pui cu ajutorul unui cutit, in asa maniera incat sa se obtina cate un buzunar.
  • Se va amesteca sosul Pesto cu branza Mascarpone si se va umple cu amestecul obtinut fiecare piept de pui.
  • Ulterior, se vor unge piepturile de pui cu ulei de masline si se vor condimenta.
  • Piepturile de pui se vor da prin pesmet, dupa care se vor aseza intr-o tava unsa cu ulei si se vor aranja frumos rosiile in jurul lor.
  • Se vor lasa la cuptor pret de 25 de minute, pana cand se va observa ca se rumenesc si se patrund piepturile de pui, dupa care se vor presara deasupra lor seminte de pin…

Pofta buna!

Citește și: Carne de pui cu taitei si broccoli

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Nitu Alina

Alina Nițu este redactor și manager al site-ului yve.ro, absolventă a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași. Cu o vastă experiență în jurnalismul online, Alina coordonează activitatea editorială a site-ului și contribuie activ la crearea de conținut de calitate. Este specializată în categoriile horoscop, știri mondene, relații și rețete culinare, oferind cititorilor informații bine documentate și actualizate. Prin dedicarea și profesionalismul său, Alina contribuie la succesul platformei yve.ro, asigurându-se că fiecare articol respectă cele mai înalte standarde de informare.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *