Piftie de porc

482

Nu e Crăciun fără preparatele noastre tradiţionale. În această perioadă facem tot posibilul să găsim cele mai bune reţete de care să ne bucurăm alături de toţi cei pe care îi iubim.

Piftie de porc

Una din reţetele pe care ar trebui să o pregătiţi în această frumoasă perioadă a anului este piftia. Vă prezentăm o reţetă minunată de piftie, uşor de pregătit şi care va fi apreciată cu siguranţa de toţi apropiaţii voştri.

Ingrediente necesare pentru o delicioasă piftie:

•    1 căpătână de porc
•    2 picioare de porc
•    350 g de carne de porc macră
•    3 frunze de dafin
•    2 cepe medii
•    2 căpătâni de usturoi
•    1 morcov mare
•    sare și piper după gust
•    apă

Cum se prepară piftia de porc?

•    Curaţaţi şi spălaţi foarte bine căpătâna de porc, carnea de porc macră şi picioarele de porc.
•    Tăiaţi în bucăţi căpătâna de porc şi picioarele.
•    Puneţi toată carnea într-o oală încăpătoare şi acoperiţi-o cu apă.
•    Adaugaţi în oală şi cepele şi morcovul şi puneţi totul la fiert la foc mic.
•    După 20 de minute adăugaţi foile de dafin, sare şi piper.
•    Lăsaţi totul să fiarbă până când cantitatea de apă scade la jumătate.
•    După ce carnea s-a fiert, scoateţi-o şi lăsaţi-o deoparte.
•    După ce se răceşte, porţionaţi-o şi puneţi-o în castroane.
•    Între timp, strecuraţi zeama şi amestecaţi-o cu usturoiul pisat.
•    Strecuraţi zeama din nou şi turnaţi-o peste carnea din castroane.
•    Lăsaţi la rece până se încheagă piftia…

Aţi observat cât de simplu este să pregătiţi cea mai bună piftie?

Poftă bună!

sursa: bucataras.ro