Pilaful cu porumb este adaptabil, întrucât permite asocierea cu mai multe mâncăruri. De aceea, îl puteți consuma simplu sau drept garnitură.
Pilaful cu porumb este ușor de făcut, aromat, sățios, dar în același timp, nu încarcă stomacul.
Ingrediente pentru pilaf cu porumb:
- o cană de orez cu bob lung (de exemplu, Basmati)
- ½ cană de porumb la conservă
- 5 căței de usturoi zdrobiți
- ½ ceapă potrivit de mare, tocată mărunt
- un ardei chili tocat
- o lingură + o linguriță de ulei
- 5 – 6 nuci/nuci caju/migdale/alune de pădure (măcinate)
- ½ lingură de boabe de piper
- o frunză de dafin
- 2 lingurițe de mentă verde, mărunțită
- 2 lingurițe de coriandru verde, mărunțit
- circa 3 cm de ghimbir ras
- un bețigaș de scorțișoară
- 2 cuișoare
- un praf de sare
- opțional: 2 nucșoare verzi
Mod de preparare pentru pilaf cu porumb:
- Spălați orezul, apoi îl lăsați într-un vas la înmuiat pentru 30 de minute.
- Încingeți o lingură de ulei într-o cratiță, apoi adăugați cuișoarele și bețigașul de scorțișoară, pe care le lăsați pe foc pentru un minut.
- Adăugați ceapa și o sotați până când începe să capete o nuanță maronie.
- Adăugați ghimbirul ras, ardeiul chili, boabele de piper și nucile/nucile caju/migdalele/alunele de pădure măcinate și le lăsați pe foc vreo două minute.
- Luați cratița de pe foc și o lăsați să se răcorească; după ce s-a răcorit, amestecați cu puțină apă, încât să obțineți o pastă fină, pe care o transferați în alt vas.
- Încingeți o linguriță de ulei în cratiță și adăugați frunza de dafin și, dacă folosiți, nucșoarele verzi, apoi le lăsați pe foc pentru un minut.
- Adăugați în cratiță pasta fină preparată anterior, porumbul de la conservă, menta și coriandrul, după care le lăsați timp de trei minute, la foc potrivit de mare.
- Adăugați orezul scurs și sotați pentru câteva minute, cu grijă, încât boabele să rămână întregi.
- Adăugați două căni de apă și un praf de sare, după care așteptați să înceapă să clocotească.
- După aceea, acoperiți cratița cu un capac și lăsați să fiarbă la foc mic pentru circa 20 de minute sau până când apa este absorbită în întregime, iar orezul este fiert.
- Amestecați ușor cu o furculiță, pentru ca orezul să devină pufos.
- Serviți cald…
Poftă bună!