Pilaful de orez cu busuioc reprezinta o reteta foarte gustoasa pentru pranz sau cina, pe care o puteti savura atat simpla, cat si impreuna cu o salata.
Pilaful de orez brun cu busuioc este gata in aproximativ 40 de minute si se prepara fara dificultate. Va prezentam cum puteti pregati o cantitate pentru patru-sase portii.
Ingrediente pentru pilaf de orez brun cu busuioc:
- ½ – 1 cana de orez brun, uscat
- 3 cani de supa concentrata de legume
- 2 lingurite de usturoi calit
- 1 cana de ceapa tocata marunt
- ½ cana de frunze de busuioc taiate marunt
- 2 lingurite de ulei de masline
- ¾ lingura sare de mare
- piper negru macinat
Mod de preparare pentru pilaf de orez brun cu busuioc:
- Ungeti cu ulei o oala de dimensiuni medii si amplasati-o pe aragaz la flacara moderata.
- Adaugati usturoiul calit si ceapa, le lasati pe foc timp de aproximativ cinci minute, pana cand ceapa devine translucida si moale.
- Adaugati frunzele de busuioc si orezul conform cooking.nytimes.com. Amestecati bine pana se omogenizeaza orezul; lasati amestecul pe foc timp de doua minute, timp in care il amestecati incontinuu (sa nu se lipeasca orezul).
- Adaugati supa concentrata si lasati sa dea in clocot.
- Reduceti flacara la minimum, acoperiti oala si lasati sa se fiarba pana cand lichidul este absorbit, timp de circa 30 de minute.
- Serviti ca atare sau impreuna cu o garnitura de salata…
Pofta buna!
Citește și: Orez sălbatic cu legume