Home Pilaf de orez brun cu busuioc

Pilaf de orez brun cu busuioc

autor Elena Rădulescu
Data publicării: Data actualizării: 2,9K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2015/05/Pilaf-de-orez-brun-cu-busuioc.jpg

Pilaful de orez cu busuioc reprezinta o reteta foarte gustoasa pentru pranz sau cina, pe care o puteti savura atat simpla, cat si impreuna cu o salata.

SONY DSC

Pilaful de orez brun cu busuioc este gata in aproximativ 40 de minute si se prepara fara dificultate. Va prezentam cum puteti pregati o cantitate pentru patru-sase portii.

Ingrediente pentru pilaf de orez brun cu busuioc:

  • ½ – 1 cana de orez brun, uscat
  • 3 cani de supa concentrata de legume
  • 2 lingurite de usturoi calit
  • 1 cana de ceapa tocata marunt
  • ½ cana de frunze de busuioc taiate marunt
  • 2 lingurite de ulei de masline
  • ¾ lingura sare de mare
  • piper negru macinat

Mod de preparare pentru pilaf de orez brun cu busuioc:

  • Ungeti cu ulei o oala de dimensiuni medii si amplasati-o pe aragaz la flacara moderata.
  • Adaugati usturoiul calit si ceapa, le lasati pe foc timp de aproximativ cinci minute, pana cand ceapa devine translucida si moale.
  • Adaugati frunzele de busuioc si orezul conform cooking.nytimes.com. Amestecati bine pana se omogenizeaza orezul; lasati amestecul pe foc timp de doua minute, timp in care il amestecati incontinuu (sa nu se lipeasca orezul).
  • Adaugati supa concentrata si lasati sa dea in clocot.
  • Reduceti flacara la minimum, acoperiti oala si lasati sa se fiarba pana cand lichidul este absorbit, timp de circa 30 de minute.
  • Serviti ca atare sau impreuna cu o garnitura de salata…

Pofta buna!

Citește și: Orez sălbatic cu legume

Abonează-te pe:Yve.ro news