Home RETETERetete de mancareGarnituri Piure de mazare

Piure de mazare

autor Elena Yvette
38 vizualizari

Piureul de mazare este o garnitura care se prepara usor, fiind gata in circa 15 minute.

Piure de mazare

Piureul de mazare se poate servi cu friptura de pasare ori peste la gratar.

Ingrediente pentru piure de mazare:

  • 450 g mazare congelata
  • 2 lingurite de unt
  • 1/4 cana de apa
  • 1 lingurita de zeama de lamaie
  • sare
  • piper macinat
  • optional: frunze de menta, busuioc sau salvie taiate marunt

Mod de preparare:

  • Puneti intr-o tigaie o lingurita de unt, apa si mazarea; lasati pentru circa 15 minute sa se soteze la o temperatura medie spre ridicata, pana cand mazarea se patrunde, iar untul se topeste, apoi luati tigaia de pe foc si o dati deoparte.
  • Pisati mazarea pana ajunge la consistenta dorita.
  • Adaugati zeama de lamaie, o lingurita de unt si amestecati pana se omogenizeaza.
  • Asezonati cu sare si piper dupa gust si, optional, puteti adauga frunze de menta, busuioc sau salvie tocate marunt…

Pofta buna!

loading...

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

error: Alert: Content is protected !!