Piureul de mazare este o garnitura care se prepara usor, fiind gata in circa 15 minute.
Piureul de mazare se poate servi cu friptura de pasare ori peste la gratar.
Ingrediente pentru piure de mazare:
- 450 g mazare congelata
- 2 lingurite de unt
- 1/4 cana de apa
- 1 lingurita de zeama de lamaie
- sare
- piper macinat
- optional: frunze de menta, busuioc sau salvie taiate marunt
Mod de preparare:
- Puneti intr-o tigaie o lingurita de unt, apa si mazarea; lasati pentru circa 15 minute sa se soteze la o temperatura medie spre ridicata, pana cand mazarea se patrunde, iar untul se topeste, apoi luati tigaia de pe foc si o dati deoparte.
- Pisati mazarea pana ajunge la consistenta dorita.
- Adaugati zeama de lamaie, o lingurita de unt si amestecati pana se omogenizeaza.
- Asezonati cu sare si piper dupa gust si, optional, puteti adauga frunze de menta, busuioc sau salvie tocate marunt…
Pofta buna!