Pizza cu smochine, prosciutto si Mozzarella

Share

Pizza cu smochine, prosciutto si Mozzarella este o reteta inedita, indrazneata, mai savuroasa, dar la fel de usor de preparat ca una clasica.

Pizza cu smochine, prosciutto si Mozzarella

Pizza cu smochine, prosciutto si Mozzarella reprezinta o mancare ce se poate servi cu orice ocazie, impreuna cu prietenii si familia.

Ingrediente pentru aluat:

  • 250 g de faina alba, plus inca putin pentru presarare
  • 125-145 ml apa calda
  • ½ lingura de drojdie activa uscata
  • 1 lingura de sare
  • 2 lingurite de ulei de masline extravirgin, plus inca putin pentru stropire

Ingrediente pentru topping:

  • 125 g pasta de tomate
  • 5 smochine, impartite fiecare in patru felii
  • 8 felii de prosciutto, maruntite
  • 250 g felii de Mozzarela
  • sare
  • piper negru macinat
  • frunze proaspete de busuioc

Mod de preparare pentru pizza cu smochine, prosciutto si Mozzarella:

  • Amestecati faina, sarea si drojdia intr-un bol mare, apoi faceti o adancitura in mijloc.
  • Separat, combinati apa si uleiul, apoi turnati amestecul in adancitura si formati un aluat moale, dar care sa nu se lipeasca.
  • Framantati cu mainile aluatul timp de zece minute, presarand faina cand este necesar sau folositi un mixer/blender ce are carlig pentru aluat, timp de cinci minute; la final, formati o bila mare din aluat.
  • Acoperiti aluatul de pizza cu o folie de plastic, asigurandu-va ca se creeaza vid; lasati-l deoparte pentru 30-40 de minute intr-un loc caldut.
  • Incingeti cuptorul la 220ºC, inlaturati folia de plastic de pe aluat si il intindeti fara sa se creeze bule de aer, il asezati in tava, dupa care il intepati din loc in loc cu o furculita.
  • Intindeti pe foaia de aluat pasta de tomate, lasand un spatiu de circa 2.5 cm pe lateral unde nu o adaugati. Adaugati apoi Mozzarella, prosciutto si jumatate din smochine.
  • Stropiti cu putin ulei, presarati sare si piper, apoi lasati la cuptor timp de 15-20 de minute.
  • Adaugati apoi deasupra frunze de busuioc si restul smochinelor si stropiti din nou cu putin ulei…

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente