1,3K
Plăcinta cu carne și smântână reprezintă o rețetă culinară simplă și delicioasă, a cărei savoare vă va încânta cu siguranță.
Plăcinta cu carne și smântână este foarte gustoasă, sățioasă și necesită ingrediente ușor de procurat.
Ingrediente pentru plăcintă cu carne și smântână:
• Pentru aluat:
- 500 g făină
- 150 ml smântână
- 250 g unt ținut la temperatura camerei
- un ou
- o lingură de oţet
- un praf de sare
• Pentru umplutură:
- 400 g carne de pui tocată
- 2 linguri smântână
- un ou
- o ceapă potrivit de mare
- 1/2 legatură de pătrunjel tocat mărunt
- 2 linguri de ulei
- sare
- piper
• Pentru uns:
- 2 gălbenuşuri
Mod de preparare pentru plăcintă cu carne și smântână:
• Preparați aluatul:
- Amestecați untul cu oul, smântâna, oțetul, sarea și făina.
- Formați aluatul sub formă de bilă, apoi îl lăsați să stea la rece timp de 60 de minute.
• Preparați umplutura:
- Tocați mărunt ceapa, după care o căliți în ulei, să se înmoaie.
- Adăugați carnea tocată și o desfaceți folosind o lingură de lemn.
- Presărați sare și piper, apoi lăsați carnea pe foc, să se prăjească bine, după aceea o dați deoparte să se răcorească.
- Adăugați peste carne oul, smântâna și pătrunjelul.
- Împărțiți aluatul în două părți egale.
- Întindeți o foaie de aluat și o așezați în tavă.
- Adăugați umplutura sub forma unul strat nivelat.
- Întindeți și a doua foaie de aluat, după care o așezați peste stratul de umplutură.
- Ungeți partea de deasupra cu cele două gălbenușuri și introduceți tava la cuptor pentru 30 – 40 de minute…
Poftă bună!