Plăcintă cu carne și smântână

Share

Plăcinta cu carne și smântână reprezintă o rețetă culinară simplă și delicioasă, a cărei savoare vă va încânta cu siguranță.

Plăcintă cu carne și smântână

Plăcinta cu carne și smântână este foarte gustoasă, sățioasă și necesită ingrediente ușor de procurat.

Ingrediente pentru plăcintă cu carne și smântână:

• Pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 150 ml smântână
  • 250 g unt ținut la temperatura camerei
  • un ou
  • o lingură de oţet
  • un praf de sare

• Pentru umplutură:

  • 400 g carne de pui tocată
  • 2 linguri smântână
  • un ou
  • o ceapă potrivit de mare
  • 1/2 legatură de pătrunjel tocat mărunt
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • piper

• Pentru uns:

  •  2 gălbenuşuri

Mod de preparare pentru plăcintă cu carne și smântână:

• Preparați aluatul:

  • Amestecați untul cu oul, smântâna, oțetul, sarea și făina.
  • Formați aluatul sub formă de bilă, apoi îl lăsați să stea la rece timp de 60 de minute.

• Preparați umplutura:

  • Tocați mărunt ceapa, după care o căliți în ulei, să se înmoaie.
  • Adăugați carnea tocată și o desfaceți folosind o lingură de lemn.
  • Presărați sare și piper, apoi lăsați carnea pe foc, să se prăjească bine, după aceea o dați deoparte să se răcorească.
  • Adăugați peste carne oul, smântâna și pătrunjelul.
  • Împărțiți aluatul în două părți egale.
  • Întindeți o foaie de aluat și o așezați în tavă.
  • Adăugați umplutura sub forma unul strat nivelat.
  • Întindeți și a doua foaie de aluat, după care o așezați peste stratul de umplutură.
  • Ungeți partea de deasupra cu cele două gălbenușuri și introduceți tava la cuptor pentru 30 – 40 de minute…

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente