Plăcinta cu piersici este un desert minunat, care vă va cuceri încă de la prima îmbucătură.
Plăcinta cu piersici se prepară în circa două ore, dar este necesar să mai stea și la rece pentru minimum trei ore, astfel încât aromele să se îmbine cum trebuie. Este o rețetă potrivită ocaziilor festive.
Ingrediente pentru plăcintă cu piersici:
• Pentru aluat:
- 3 ouă
- 200 g făină
- 160 g unt
- 160 g zahăr granulat
- pentru uns: un ou
• Pentru umplutură:
- 30 g unt
- 2 linguri de miere
- 100 g stafide
- 250 g piersici feliate din compot
Mod de preparare pentru plăcintă cu piersici:
•Preparați aluatul:
- Mixați zahărul cu untul, încât să obțineți o cremă spumoasă.
- Adăugați ouăle unul câte unul, timp în care amestecați bine compoziția după fiecare adăugare.
- Adăugați făina și amestecați folosind o lingură, apoi frământați până obțineți un aluat potrivit de tare.
• Preparați umplutura:
- Scoateți deoparte piersicile feliate din compot și le scurgeți.
- Puneți puțin unt în tigaie, după care adăugați feliile de piersici și stafidele, și le lăsați pe foc pentru circa zece minute, timp în care adăugați și puțin sirop din compot.
- Agitați tigaia, apoi o luați de pe foc și adăugați mierea.
• Încingeți cuptorul.
• Întindeți o foaie de aluat, o așezați în tavă și, ciupind aluatul între degete, îl ridicați pe marginile tăvii.
• Adăugați umplutura și ungeți cu ou, apoi introduceți tava la cuptor pentru circa 30 de minute, apoi lăsați plăcinta să se răcorească și o lăsați la rece pentru minimum trei ore.. conform celor specificate de janespatisserie.com.
Poftă bună!
Citește și: Boluri de ciocolata fina