Prajitură aromată cu morcovi, nuci și caramel

https://yve.ro/wp-content/uploads/2015/10/Prajitură-aromată-cu-morcovi-nuci-și-caramel.jpg

Prajitura aromată cu morcovi, nuci și caramel este gata în doar 30 de minute și este aromată, cu o glazură fină.

Prajitură aromată cu morcovi, nuci și caramel

Prajitura aromată cu morcovi, nuci și caramel este specifică toamnei. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru 14 – 16 porții de prăjiturele conform spuselor celor de la pastrieslikeapro.com.
Ingrediente pentru prajitură aromată cu morcovi, nuci și caramel:

Pentru aluat:

  • ½ cană de nuci (obișnuite sau pecan)
  • 1 cană de morcovi dați fin prin răzătoare
  • 1 cană de făină
  • 1 cană de zahăr
  • 2 ouă bătute
  • ¾ cană de ulei vegetal
  • 1 lingură praf de copt
  • 1½ lingură de scorțișoară
  • 1 lingură de vanilie
  • ½ lingură de sare
  • la alegere: ½ cană de ananas zdrobit, bine scurs SAU morcovi dați prin răzătoare, piure de mandarine, piure de piersici, mere date prin răzătoare ori piure de dovleac (după preferință)
  • opțional: ½ cană de stafide

Pentru glazura fină:

  • 1¾ cană de zahăr pudră
  • 2 linguri de vanilie
  • un praf mic de sare
  • ½ cană de unt ținut la temperatura camerei
  • 200 g cremă de brânză ținută la temperatura camerei
  • ¼ cană topping de caramel
  • ⅓ nuci mărunțite

Mod de preparare pentru prajitură aromată cu morcovi, nuci și caramel:

Pentru aluat:

  • Încingeți cuptorul la 175º C și așezați tava cu formele pentru prăjituri, cu bucăți de hârtie pentru gătit în ele, ca să nu se lipească.
  • Într-un bol mare, amestecați zahărul, făina, praful de copt, sarea și scorțișoara. Adăugați uleiul, ouăle bătute, vanilia și amestecați bine totul.
  • Adăugați ananasul (sau ce ați ales din listă), morcovii, stafidele și nucile, până s-au integrat în aluat.
  • Turnați aluatul în formele pentru prăjituri, încât să ocupe ¾ din ele.
  • Coaceți pentru 15 minute, până se pătrunde aluatul. Lăsați prăjiturele să se răcească complet înainte de a turna glazura.

Pentru glazură:

  • Folosiți un mixer și amestecați timp de două minute crema de unt, zahărul, vanilia și sarea până când obțineți o compoziție pufoasă și fină.Apoi adăugați treptat crema de brânză și mai amestecați încă două minute.
  • Umpleți o pungă cu crema pentru glazură și decupați-o foarte puțin la un capăt, apoi decorați prăjiturile de la margine spre interior, sub formă de cercuri…
  • Cu o lingură, adăugați caramelul deasupra și presărați nucile mărunțite.

Poftă bună!

Citește și: Cheesecake cu biscuiti si crema de lamaie

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Nitu Alina

Alina Nițu este redactor și manager al site-ului yve.ro, absolventă a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași. Cu o vastă experiență în jurnalismul online, Alina coordonează activitatea editorială a site-ului și contribuie activ la crearea de conținut de calitate. Este specializată în categoriile horoscop, știri mondene, relații și rețete culinare, oferind cititorilor informații bine documentate și actualizate. Prin dedicarea și profesionalismul său, Alina contribuie la succesul platformei yve.ro, asigurându-se că fiecare articol respectă cele mai înalte standarde de informare.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *