Prajitura aromată cu morcovi, nuci și caramel este gata în doar 30 de minute și este aromată, cu o glazură fină.
Prajitura aromată cu morcovi, nuci și caramel este specifică toamnei. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru 14 – 16 porții de prăjiturele conform spuselor celor de la pastrieslikeapro.com.
Ingrediente pentru prajitură aromată cu morcovi, nuci și caramel:
Pentru aluat:
- ½ cană de nuci (obișnuite sau pecan)
- 1 cană de morcovi dați fin prin răzătoare
- 1 cană de făină
- 1 cană de zahăr
- 2 ouă bătute
- ¾ cană de ulei vegetal
- 1 lingură praf de copt
- 1½ lingură de scorțișoară
- 1 lingură de vanilie
- ½ lingură de sare
- la alegere: ½ cană de ananas zdrobit, bine scurs SAU morcovi dați prin răzătoare, piure de mandarine, piure de piersici, mere date prin răzătoare ori piure de dovleac (după preferință)
- opțional: ½ cană de stafide
Pentru glazura fină:
- 1¾ cană de zahăr pudră
- 2 linguri de vanilie
- un praf mic de sare
- ½ cană de unt ținut la temperatura camerei
- 200 g cremă de brânză ținută la temperatura camerei
- ¼ cană topping de caramel
- ⅓ nuci mărunțite
Mod de preparare pentru prajitură aromată cu morcovi, nuci și caramel:
Pentru aluat:
- Încingeți cuptorul la 175º C și așezați tava cu formele pentru prăjituri, cu bucăți de hârtie pentru gătit în ele, ca să nu se lipească.
- Într-un bol mare, amestecați zahărul, făina, praful de copt, sarea și scorțișoara. Adăugați uleiul, ouăle bătute, vanilia și amestecați bine totul.
- Adăugați ananasul (sau ce ați ales din listă), morcovii, stafidele și nucile, până s-au integrat în aluat.
- Turnați aluatul în formele pentru prăjituri, încât să ocupe ¾ din ele.
- Coaceți pentru 15 minute, până se pătrunde aluatul. Lăsați prăjiturele să se răcească complet înainte de a turna glazura.
Pentru glazură:
- Folosiți un mixer și amestecați timp de două minute crema de unt, zahărul, vanilia și sarea până când obțineți o compoziție pufoasă și fină.Apoi adăugați treptat crema de brânză și mai amestecați încă două minute.
- Umpleți o pungă cu crema pentru glazură și decupați-o foarte puțin la un capăt, apoi decorați prăjiturile de la margine spre interior, sub formă de cercuri…
- Cu o lingură, adăugați caramelul deasupra și presărați nucile mărunțite.
Poftă bună!
Citește și: Cheesecake cu biscuiti si crema de lamaie