Prăjitura „Domino”

https://yve.ro/wp-content/uploads/2016/06/Prăjitura-„Domino”.jpg

Prăjitura „Domino” reprezintă un desert surprinzător asemănător cu checul, potrivit în special ocaziilor festive, deoarece va impresiona invitații.

Prăjitura „Domino”

Prăjitura „Domino” mai este cunoscută și sub numele de „Battenberg”. Aceasta are în compoziție două tipuri de creme, pentru a oferi aspectul inedit și aromele savuroase, iar la final este învelită în glazură de ciocolată și/sau marțipan spun cei de la southernliving.com.

Ingrediente pentru prăjitura „Domino”:

  • 250 g făină
  • 4 ouă
  • 5 linguri de lapte
  • 250 g unt ținut la temperatura camerei
  • un plic de praf de copt
  • o linguriță de cacao
  • gem acrișor (de exemplu, de caise)
  • zahăr vanilat
  • 250 g zahăr granulat
  • 100 g glazură de ciocolată și/sau marțipan

Mod de preparare pentru Prăjitura „Domino”:

  • Mixați untul cu zahărul.
  • Bateți ouăle cu laptele pe care îl adăugați treptat, după care puneți crema rezultată peste amestecul de unt cu zahăr și amestecați din nou.
  • Încorporați făina, praful de copt și mixați cu aceeași viteză, încât să nu se taie compoziția.
  • Împărțiți în două și adăugați cacao într-una dintre jumătăți.
  • Tapetați cu hârtie de copt o tavă și încingeți cuptorul.
  • Aveți nevoie de o folie de aluminiu pe care să o împăturiți în patru, pe care să o așezați pe verticală, ca despărțitor.
  • Turnați într-o parte aluatul alb, iar în cealaltă pe cel cu cacao.
  • Introduceți tava la cuptor pentru circa 30 de minute, până când trece testul cu scobitoarea.
  • După aceea, scoateți din cuptor și lăsați să se răcorească, fără a înlătura hârtia de copt.
  • După ce s-a răcorit, desprindeți ușor hărtia de copt și tăiați fiecare bucată de „chec” pe jumătate, pe verticală.
  • Așezați una lângă alta cele două fâșii (una albă, cealaltă cu cacao), apoi le ungeți cu gem, iar deasupra puneți celelalte două fâșii (una cu cacao, cealaltă albă), încât să semene cu tabla de șah atunci când le veți tăia sub formă de felii.
  • Înveliți totul cu marțipan.
  • Opțional, deasupra, mai puteți adăuga și ciocolată topită, să se formeze glazură…

Poftă bună!

Citește și: Chec cu ciocolată

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Nicula Clara

Clara Nicula este redactor la yve.ro de peste 11 ani și și-a consolidat reputația prin articole bine documentate și bazate pe surse de încredere. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul UAIC Iași și deține o certificare în nutriție obținută prin cursuri acreditate la European Fitness Academy. Cu o experiență vastă în jurnalism și o pasiune pentru nutriție, Clara a devenit o voce autorizată în domeniul sănătății și al dietelor. Articolele sale sunt create cu atenție, respectând standardele riguroase de calitate și acuratețe. Informațiile prezentate sunt susținute de studii științifice și resurse medicale recunoscute, asigurându-le cititorilor yve.ro conținut valoros și educativ. Clara își dedică timpul pentru a analiza tendințele în nutriție și regimurile alimentare, oferind sfaturi și strategii pentru menținerea unui stil de viață echilibrat. Pe lângă expertiza în domeniul sănătății, Clara este pasionată de arta culinară și creează rețete sănătoase și gustoase. Fiecare rețetă este concepută cu grijă, având în vedere aportul nutritiv și beneficiile fiecărui ingredient, oferind astfel cititorilor inspirație pentru a adopta un regim alimentar echilibrat și variat. Cu această abordare, Clara promovează nu doar o dietă sănătoasă, ci și bucuria de a găti și savura preparate delicioase. Clara Nicula contribuie activ la educarea și informarea cititorilor yve.ro, combinând experiența sa în jurnalism cu pasiunea pentru nutriție și gătit, pentru a sprijini un stil de viață sănătos și a câștiga încrederea comunității.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *