Pui cu cepe la cuptor

Share

Puiul cu cepe la cuptor este o reteta delicioasa, usor de preparat. Acest fel de mancare aromat este ideal pentru masa de pranz.

Pui cu cepe la cuptor

Trebuie stiut ca aceasta reteta de pui cu cepe la cuptor capata un gust inconfundabil daca se imbraca in glazura de miere. Asadar, cand iti doresti sa iti surprinzi familia sau prietenii cu ceva inedit, delicios, dar si foarte savuros, surprinde-i cu aceasta mancare, carne de pui la cuptor.

Ingrediente pentru pui cu cepe la cuptor:

  • 1 pui intreg
  • 4 cepe rosii
  • o mână de rozmarin
  • ulei de masline
  • otet balsamic
  • miere de albine
  • sare
  • piper

Mod de preparare pentru pui cu cepe la cuptor:

  • Încingeți cuptorul la 170ºC.
  • Înlăturați pielea de pe pui, apoi umpleți toracele acestuia cu o mână de rozmarin și asezonați cu sare și piper.
  • Așezați puiul pe o tavă pentru copt, iar în jurul lui puneți cele patru cepe.
  • Stropiți cu ulei puiul și cepele, apoi le lăsați la cuptor timp de o oră și 20 de minute.
  • Între timp, puneți într-un bol oțetul balsamic și mierea, pe care le amestecați până când se dizolvă mierea.
  • După ce s-au scurs 40 de minute de coacere, adăugați peste pui și cepe amestecul de oțet balsamic și miere, după care le lăsați în continuare la cuptor până când se epuizează restul timpului.
  • Apoi, scoateți tava din cuptor și dați puiul deoparte, să se răcorească; introduceți cepele din nou la cuptor și le mai lăsați încă circa 20 de minute…

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news