Puiul cu lamaie si legume la tava reprezinta o reteta plina de savoare, consistenta si usor de preparat, ideala meselor luate cu familia si prietenii apropiati.
Puiul cu lamaie si legume la tava este ideal de preparat cu legume de primavara si pui potriviti ca marime.
Ingrediente:
- 2 pui mici
- 25 grame de unt
- 2 capatane de usturoi
- cimbru
- 1 lamaie
Ingrediente pentru mazarea inabusita cu legume:
- 150 grame de sunca
- 150 grame de arpagic
- 200 grame de mazare
- 150 ml supa de pui
- ulei de masline
- salata verde
Ingrediente pentru legumele de primavara:
- 8 dovlecei
- 200 grame de morcovi
- 8 ridichi
- 10 fire de praz
- ulei de masline
- otet balsamic
- coaja de la o lamaie
Mod de preparare:
- Puiul cu lamaie si legume la tava este reteta ideal ape timp de primavara, usor de preparat, dar foarte gustoasa. Puii se vor asezona cu sare si piper, usturoi, cimbru si lamaie. Puii se vor unge cu unt, cu sare si piper, dupa care se vor lasa la cuptor 40 de minute.
- Intre timp, se va prepara garnitura. Se va incinge o tigaie si se va unge cu ulei pentru a obtine mazarea inabusita cu legume. Se va adauga sunca, apoi ceapa, care va cali pret de sapte minute pana capata o culoare aurie.
- Se va rasturna supa de pui si se va fierbe doua minute dupa care se va adauga mazarea si se va mai lasa inca doua minute. La final, se va adauga miezul de salata si se va lasa un minut sa se opareasca.
- Pentru a prepara legumele de primavara, se va da in clocot o oala mare de apa cu sare si se vor fierbe legumele pe rand, fara ridichi după cum este detaliat de budgetbytes.com. Dovleceii se vor fierbe trei minute, morcovii impreuna cu prazul alte doua minute.
- Dupa aceasta, se vor cali legumele si se vor adauga in tigaie otet cu coaja rasa de la o lamaie si condimente…
Pofta buna!
Citește și: Carne de pui cu paste și susan