787
Puiul cu linte si mustar este o mancare usoara, simplu de preparat.
Specialistii ne recomanda sa folosim leguminoasele drept garnituri la orice fel de carne, fiindca acestea ofera satietate, ferindu-ne de consumul de paine.
Ingrediente pentru pui cu linte si mustar:
- 4 pulpe superioare de pui
- 4 ciocanele de pui
- 750 ml de supa fierbinte de pui
- 250 grame de linte verde
- 1 lingura de ulei
- 1 ceapa rosie
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri de smantana
- sucul si coaja rasa de la o lamaie
- 1 lingura de mustar Dijon
- 1 legatura de patrunjel
Mod de preparare pentru pui cu linte si mustar:
- Se incinge uleiul intr-o cratita, timp in care se va asezona carnea de pui si se va rumeni timp de trei minute pe fiecare parte.
- Se scoate carnea si se caleste ceapa timp de cinci minute, dupa care se adauga usturoiul, sotandu-se inca un minut.
- Se adauga lintea si supa, se amesteca bine si se asaza bucatile de pui deasupra, lasandu-se la fiert timp de jumatate de ora, la foc potrivit. Se asteapta pana se inmoaie lintea, iar supa aproape ca se evapora…
- Se adauga smantana, mustarul Dijon, patrunjelul, coaja de lamaie si sucul de lamaie, pentru asezonare.
Pofta buna!