Pui cu linte si mustar

Share

Puiul cu linte si mustar este o mancare usoara, simplu de preparat.

Pui cu linte si mustar

Specialistii ne recomanda sa folosim leguminoasele drept garnituri la orice fel de carne, fiindca acestea ofera satietate, ferindu-ne de consumul de paine.

Ingrediente pentru pui cu linte si mustar:

  • 4 pulpe superioare de pui
  • 4 ciocanele de pui
  • 750 ml de supa fierbinte de pui
  • 250 grame de linte verde
  • 1 lingura de ulei
  • 1 ceapa rosie
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de smantana
  • sucul si coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingura de mustar Dijon
  • 1 legatura de patrunjel

Mod de preparare pentru pui cu linte si mustar:

  • Se incinge uleiul intr-o cratita, timp in care se va asezona carnea de pui si se va rumeni timp de trei minute pe fiecare parte.
  • Se scoate carnea si se caleste ceapa timp de cinci minute, dupa care se adauga usturoiul, sotandu-se inca un minut.
  • Se adauga lintea si supa, se amesteca bine si se asaza bucatile de pui deasupra, lasandu-se la fiert timp de jumatate de ora, la foc potrivit. Se asteapta pana se inmoaie lintea, iar supa aproape ca se evapora…
  • Se adauga smantana, mustarul Dijon, patrunjelul, coaja de lamaie si sucul de lamaie, pentru asezonare.

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente