Pui cu sos mole si orez cu coriandru reprezinta o reteta ideala pentru persoanele care prefera combinatiile culinare inedite.
Pentru puiul cu sos mole si orez cu coriandru se va folosi un sos compus din ardei iuti si uscati, ancho, nuci macinate si ciocolata neagra. Timpul de preparare pentru puiul cu sos mole si orez cu coriandru este de doua ore si jumatate.
Ingrediente pentru pui cu sos mole si orez cu coriandru:
- 8 pulpe de pui superioare cu os, dar fara piele
- 600 grame orez cu bobul lung
- 2 ardei capia copti
- 2 cepe tocate
- 2 catei de usturoi tocati grosier
- 50 grame de stafide
- 2 linguri unt de arahide
- 2 linguri pasta de ardei iute
- 2 linguri de ulei de floarea-soarelui
- 2 linguri mai mici de chimion macinat
- 1 lingura si jumatate de scortisoara macinata
- 1 lingura mai mica de paprika afumata
- 1 legatura de coriandru
- 1 ceapa rosie taiata in rondele subtiri
- 400 grame de rosii tocate
- 25 grame de ciocolata neagra, preferabil cu cat mai multa cacao
- sucul de la 1 lime
- coaja rasa de la 2 limes
- 150 ml de smantana
Mod de preparare pentru pui cu sos mole si orez cu coriandru:
- Pentru a prepara puiul cu sos mole si orez cu coriandru, trebuie sa urmezi cativa pasi simpli. Pentru inceput, ardeii se pun intr-un bol cu apa clocotita timp de 20 de minute.
- In acest timp, uleiul se va incinge, pulpele de pui se vor asezona si rumeni pe toate partile, pastrandu-se lichidul.
- Ulterior, se vor adauga cepele in bol si se vor lasa si ele la inmuiat timp de cinci minute. Dupa aceea, se vor adauga chimionul si scortisoara si se vor lasa toate la foc mic timp de un minut.
- Ardeii se vor scoate din apa si se vor curate de seminte si cozi. Restul se va pune intr-un robot de bucatarie cu usturoiul, paprika, stafidele si patru linguri din lichidul pus deoparte.
- Dupa ce ingredientele au fost pasate in robotul de bucatarie, se vor pune in vasul de pe foc. Dupa aceasta, se vor adauga untul de arahide, pasta de ardei iute, rosiile si 400 ml de apa, rezultand sosul.
- Pulpele de pui se va pune in vas spre a fi asezonat cu sare, iar mancarea se va acoperi cu un capac si va fi lasata pe foc o ora, amestecandu-se din cand in cand.
- Bucatile de carne vor fi rupte in fasii si le vor fi indepartate oasele, dupa care se vor pune in sos si se voe acoperi cu ciocolata neagra. Totul se lasa pe foc timp de jumatate de ora, dar fara capac de aceasta data.
- Orezul se va fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj.
- Ceapa rosie se va pune intr-un bol mic, se va adauga zeama de la un lime si praful de sare.
- Dupa ce a fiert orezul, se vor pune coriandrul si coaja rasa de la doua limes si se va amesteca totul…
- Peste sosul de pe foc se va presara ceapa rosie si se va servi impreuna cu orezul si smantana.
Pofta buna!