Pui la cuptor asezonat cu ierburi

Share

Reteta de pui la cuptor asezonat cu ierburi se pregateste in aproximativ 2 ore si jumatate si reprezinta un amestec de arome deosebite.

Ingrediente:

  • 200g de bacon
  • 2 pui
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1/2 l supă de pui
  • 800g de mazăre
  • 1 legătură mică de tarhon
  • 800g de cepe taiate marunt

Mod de preparare:

In primul rand, se pregateste cuptorul la 190º C. Se prajeste baconul taiat in cubulete, pana devine crocant. Separat,in aceeasi tigaie, se prajesc si cepele, pana cand devin moi si capata o culoare aurie. Se aseaza intr-un strat intr-o tava de copt.
Puiul se asezoneaza cu sare si piper si se aseaza in tava de copt. Se tine la cuptor 1 ora si 20 minute, pana cand devin aurii. Apoi se scoate puiul din tava si se pune deoparte acoperit cu folie alimentara.
Tava in care s-a copt puiul se pune pe aragaz si se adauga supa, dupa care se fierbe, amestecand continutul ramas. Se adauga mazare, bacon si tarhon si se lasa la fiert pana se face mazarea. Se adauga din nou puiul in tava si se asezoneaza cu sare si piper.
Continutul se aseaza pe un platou si se asezoneaza cu tarhon. Astfel se poate servi pui la cuptor asezonat cu ierburi cu piure sau cartofi copti, dupa preferinta.
 

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news