Puiul umplut la cuptor reprezinta reteta ideala pentru pranzul de duminica luat impreuna cu familia.
Puiul umplut la cuptor este o mancare ce se potriveste de minune si in serile cu prietenii, de sarbatori sau la aniversari.
Ingrediente pentru pui umplut la cuptor:
- 1 pui intreg
- 50 grame de unt
- 2 catei de usturoi
- 2 frunze de dafin
- sucul de la o lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare pentru pui umplut la cuptor:
- Puiul umplut la cuptor se prepara cam intr-o ora. Se va pune puiul intr-o tava mare de copt, se vor introduce usturoiul si frunzele de dafin in cavitatea sa toracica si se va freca cu unt, dupa care se va stropi cu sucul de la o lamaie.
- Se va asezona cu sare si piper atat continutul din interior, cat si exteriorul puiului.
- Se va coace puiul timp de 20 de minute la 220° C, dupa care se va scadea temperatura cuptorului de la 220° C, la 190° C si se mai lasa puiul inca 25 de minute…
Pofta buna!