Quinoa cu ciuperci și usturoi este o rețetă culinară sățioasă, aromată, sănătoasă și ușor de preparat.
Quinoa cu ciuperci și usturoi este gata în circa 30 – 35 de minute. Acest fel de mâncare se poate consuma atât simplu, cât și sub formă de garnitură la fripturi.
Ingrediente pentru quinoa cu ciuperci și usturoi:
- 1 cană de quinoa
- 450 g ciuperci Champignon
- 5 căței de usturoi tocați mărunt
- 1 linguriță ulei de măsline
- ½ lingură de cimbru mărunțit
- piper negru măcinat
- sare
Mod de preparare pentru quinoa cu ciuperci și usturoi:
- Fierbeți quinoa urmând instrucțiunile de pe ambalaj, apoi o dați deoparte.
- Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie mare, la foc mediu spre ridicat; adăugați ciupercile feliate, usturoiul și cimbrul, pe care le sotați, amestecând ocazional, până când se înmoaie, timp de circa trei-patru minute.
- Asezonați cu sare și piper după gust.
- Adăugați quinoa în tigaie și amestecați bine…
- Acest fel de mâncare se consumă cald.
Poftă bună!