Reteta de chec cu cacao | Reteta de chec in trei culori

Share

Toate gospodinele isi doresc sa gaseasca reteta de chec perfecta, fiind un chec pufos si aromat. Exista o multitudine de retete de chec in intreaga lume de la retetele de chec clasic la retetele de chec aperitiv.

Cuprins:

Reteta de chec cu cacao
Cele mai cunoscute si apreciate retete de chec

Reteta de chec cu cacao

Reteta de chec cu cacao cred ca este reteta care ne-a indulcit copilaria; iata mai jos ingredientele de care aveti nevoie pentru aceasta reteta de chec:
5 oua;
200g de faina;
200g zahar;
4 linguri de ulei;
2 linguri de cacao;
2 pliculete de zahar vanilat;
1 lingurita de praf de copt;
1 varf de sare.

Mod de preparare

  • Se separa albusurile de galbenusuri; apoi albusurile se bat bine cu ajutorul unui mixer sau al unui tel si se adauga praful de sare si treptat zaharul, pana cand zaharul se incorporeaza in amestec.
  • Peste galbenusuri se vor pune treptat cele patru linguri de ulei si se vor amesteca („freca”) pana cand acestea capata o culoare de galben deschis si se formeaza o masa omogena.
  • Peste albusuri se adauga galbenusurile, amestecandu-se de jos in sus, iar dupa aceea se va adauga faina, alaturi de praful de copt, putin cate putin, pana cand faina se incorporeaza foarte bine.
  • Se ia jumatate din aluat si se pune intr-un bol.
  • Se ia cacaua in care se adauga putina apa si se amesteca bine, apoi se adauga peste jumatatea de aluat ramasa in bol. Se amesteca bine pana cand se incorporeaza toata cacaua.
  • Se tapeteaza o tava cu faina sau cu hartie de copt si incepe sa se adauge aluatul incepand cu cel alb si continuand cu cel cu cacao.
  • Se pune checul la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 30-40 de minute.
    Bineinteles, la aceasta reteta de chec se pot adauga si esente (de vanilie, rom, lamaie etc.) dupa preferinte.

Reteta de chec cu fructe uscate

Reteta de chec cu fructe uscate

Aceasta reteta de chec va va ajuta sa va impresionati pana si cei mai pretentiosi prieteni.

Ingrediente:

200-400g de amestec de nuci si de fructe uscate (stafide, caise, prune etc.);
6 linguri de zahar bun;
6 linguri de faina;
Jumatate dintr-un praf de copt;
2 oua.

Mod de preparare

  • Se separa cele doua oua, albusurile se bat separat impreuna cu zaharul, pana cand obtinem o compozitie omogena.
  • Galbenusurile se freaca bine pana cand capata o culoare galben-deschisa, apoi se adauga peste albusuri si se amesteca de jos in sus cu o lingura de lemn.
  • Fructele mai mari se taie in bucatele mici si se adauga alaturi de nuci si de restul fructelor peste compozitia realizata anterior.
  • Praful de copt se amesteca in cele sase linguri de faina si se adauga treptat in amestec.
    Cuptorul se preincalzeste la 180 de grade C, iar apoi se se baga checul la cuptor pentru circa 45 de minute.

Reteta de chec in trei culori

Reteta de chec in trei culori

Aceasta reteta de chec este una usor de preparat, iar checul acesta nu este foarte dulce.

Ingrediente pentru compozitia alba:

8 linguri de ulei;
12 albusuri;
6 linguri de faina;
O esenta de vanilie;
10 linguri de zahar pudra;
Un praf de copt.

Ingrediente pentru compozitia galbena:
10 linguri de ulei;
12 galbenusuri;
6 linguri de faina;
O esenta de vanilie;
Un praf de copt.

Ingrediente pentru compozitia neagra:

2-4 linguri de cacao.

Mod de preparare a retetei de chec in trei culori (reteta de chec prezentata mai jos este pentru doua checuri, pentru un singur chec se injumatatesc cantitatile):

  • Se separa galbenusurile de albusuri.
  • Pentru compozitia alba: se bat albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, apoi se adauga uleiul, esenta de vanilie, praful de cop si faina. Se amesteca bine, cu o lingura de lemn, de sus in jos, pana cand se omogenizeaza compozitia.
  • Pentru compozitia galbena: galbenusurile se amesteca cu zaharul, apoi se adauga uleiul, esenta de vanilie, faina si praful de copt (care se va amesteca cu faina). Se amesteca bine, pana cand se obtine o compozitie cremoasa.
  • Se tapeteaza doua tavi cu faina sau hartie de copt, apoi se adauga treptat compozitia galbena (punandu-se uniform in tava), apoi se adauga cacao peste toata suprafata compozitiei galbene, iar deasupra se pune compozitia alba.
  • Cuptorul poate sa fie preincalzit, iar checul se va lasa la copt circa 50 de minute. Se va incerca cu o scobitoare sau cu un bat de chibrit, iar daca scobitoarea va fi curata, atunci checul este gata.

Reteta de chec aperitiv

Reteta de chec aperitiv

Reteta de chec aperitiv este una dintre cele mai apreciate retete de aperitiv.

Ingrediente:

200g de cascaval ras;
200g de mezel/carne;
150g faina;
6 oua;
150g de gogosar;
200g de masline taiate;
4 linguri de ulei;
½ praf de copt.

Mod de preparare a retetei de chec aperitiv:

  • Se mixeaza galbenusurile impreuna cu albusurile, dupa care se adauga faina treptat si se amesteca incontinuu.
  • Se adauga praful de copt si uleiul, se amesteca pana cand se incorporeaza in compozitie.
    Se adauga maslinele, cascavalul, gogosarul si mezelurile si se amesteca.
  • Se tapeteaza o tava cu hartie de copt sau cu faina.
  • Se adauga compozitia in tava si checul se da la cuptor pentru circa 30-40 de minute…

Aceste retete de chec sunt usor de realizat si foarte gustoase, de aceea nu trebuie sa ezitati in cazul in care doriti sa le incercati.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news