Home RETETEDulceata Reteta de dulceata de struguri

Reteta de dulceata de struguri

autor Elena Yvette
704 views 2 minute timp de citit

Strugurii sunt unele dintre cele mai indragite fructe, mai ales pe timpul sezonului estival. La sfarsitul acestuia, gospodinele incep sa se intreaca in cele mai orginale moduri de a prepara diferitele tipuri de dulceturi – cele pe baza de struguri fiind favoritele datorita savorii iesite din comun.

dulceata-de-struguri

In cele ce urmeaza vom vedea care este cea mai buna reteta pentru a obtine dulceata de struguri, ce ne trebuie si ce implica fiecare proces in parte.

Pentru obtinerea acestei retete nu aveti nevoie de prea multe ingrediente, ci doar de struguri de orice fel si zahar. Avand in vedere ca nu sunt extraordinar de importante cantitatile, le puteti aproxima dupa gust si, mai ales, una in functie de cealalta.

Hotarati-va asupra unui singur fel de struguri, spalati-i foarte bine si incepeti sa-i scoateti de pe ciorchine, astfel incat sa ramaneti numai cu boabe viabile. Sa aveti in vedere ca unii struguri au seminte destul de mari si multi dintre noi suntem cam mofturosi cand vine vorba de acest aspect, asa ca daca aveti destul de multa rabdare, ii puteti indeparta, daca nu, nu vor face niciun fel de rau, ci din contra.

Tot continutul va fi pus la fiert intr-o oala mare, dar aveti grija ca focul sa fie dat la minimum, deoarece este nevoie de mai mult timp pentru a fierbe in sucul propriu. Asteptati sa scada toata zeama, sa se evapore, daca putem spune asa, pentru ca mai apoi sa puteti adauga si cantitatea de zahar optima pe care ati ales-o.

Aveti grija ca trebuie sa mestecati in oala pe toata durata acestui proces, deoarece aceasta este singura metoda prin care nu veti avea cocoloase si totul se va carameliza exact asa cum va doriti. Tot acest efort, de a amesteca, nu va dura prea mult, ci undeva intre 20-30 minute, dupa care trebuie sa puneti intregul continut peste iarna in borcane neaparat sterilizate inainte si fara niciun altfel de medicament sau compus chimic. Inchideti-le cu capace de acelasi fel…

Asta este tot ce trebuie sa stiti si, mai ales, acestia sunt pasii simpli de urmat pentru obtinerea unei dulceti extraordinare de struguri.

Pofta buna va uram!

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies