Tonic de macese

Share

Tonicul de macese reprezinta o bautura fara alcool, bogata in vitamina C, aromata si sanatoasa.

Tonic de macese

Tonicul de macese este o reteta de bautura energizanta, care se prepara repede si usor, cu ingrediente putine.

Ingrediente pentru tonic de macese:

  • 1 kilogram de macese, spalate si tocate grosier
  • 350 grame zahar fin

Mod de preparare pentru tonic de macese:

  • Se vor pune macesele intr-o oala si se va turna peste ele apa clocotita lasandu-se la fiert.
  • Dupa ce s-au fiert, se va inchide focul si se vor lasa macesele la infuzat pret de 15 minute. Se va strecura amestecul, sa ramana pulpa lor, care se va aseza deoparte.
  • Se va pune pulpa de macese in oala, se va aduce iar in punctul de fierbere si se va lasa la infuzat inca 10 minute.
  • Se va turna zeama de la macese intr-un vas si se va fierbe repede, pana cand va scadea vizibil.
  • Se va adauga la final zahar si se va servi.

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news