Tonicul de macese reprezinta o bautura fara alcool, bogata in vitamina C, aromata si sanatoasa.
Tonicul de macese este o reteta de bautura energizanta, care se prepara repede si usor, cu ingrediente putine.Ingrediente pentru tonic de macese:
- 1 kilogram de macese, spalate si tocate grosier
- 350 grame zahar fin
Mod de preparare pentru tonic de macese:
- Se vor pune macesele intr-o oala si se va turna peste ele apa clocotita lasandu-se la fiert.
- Dupa ce s-au fiert, se va inchide focul si se vor lasa macesele la infuzat pret de 15 minute.Se va strecura amestecul, sa ramana pulpa lor, care se va aseza deoparte.
- Se va pune pulpa de macese in oala, se va aduce iar in punctul de fierbere si se va lasa la infuzat inca 10 minute.
- Se va turna zeama de la macese intr-un vas si se va fierbe repede, pana cand va scadea vizibil.
- Se va adauga la final zahar si se va servi.
Pofta buna!
Citește și: Punci cu cimbru
Niciun comentariu încă