Vinul fiert cu arome este o rețetă de cocktail festiv, ideal pentru petrecerile care au loc cu ocazia sărbătorilor din timpul iernii, dar și pentru serile în care doriți să vă relaxați cu o băutură caldă.
Vinul fiert cu arome are un gust special, oferit de scorțișoară, cuișoare, anason stelat și miere. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru pahare spun cei de la thecocktaildb.com.
Ingrediente pentru vin fiert cu arome:
- 1 sticlă de vin roșu, de exemplu Cabernet Sauvignon
- ¼ cană de brandy
- 1 lămâie
- 1 portocală
- ¼ cană de miere
- ¼ cană de apă
- 1 bețigaș de scorțișoară
- 6 cuișoare
- 2 bucăți de anason stelat
- felii de portocală, pentru decor
Mod de preparare pentru vin fiert cu arome:
- Într-o oală, turnați vinul roșu, brandy-ul, apa și adăugați mierea, bețigașul de scorțișoară, cuișoarele și cele două bucăți de anason stelat.
- Stoarceți lămâia și portocala, după care adăugați zeama lor în oală și amestecați.
- Lăsați oala să fiarbă la foc mediu până când dă în clocot, apoi reduceți flacăra și lăsați să fiarbă astfel pentru încă 15 minute.
- Turnați în pahare și adăugați felii de portocală.
- Serviți cald…
Poftă bună!
Citește și: Piftie de porc