Carnea de pui cu dovlecei și porumb este o rețetă gustoasă, care se prepară ușor, din ingrediente sănătoase.
Carnea de pui cu dovlecei și porumb este o mâncare sățioasă, destinată prânzului sau cinei și se poate consuma simpla sau cu o garnitură, ca de exemplu salată, orez (de preferință brun), cartofi, quinoa și altele. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru șase porții.
Ingrediente pentru carne de pui cu dovlecei și porumb:
Pentru carnea de pui:
- 500 g bucăți de piept de pui, mărunțite
- 1 linguriță ulei (de preferință ulei de susan)
- ¼ linguriță de sare
- piper negru măcinat
Pentru prepararea dovleceilor și a porumbului:
- 680 g dovlecei, tăiați sub formă de semilună
- 2 căni de porumb dulce la conservă
- 1 linguriță semințe de susan
- 1 căpățână mare de usturoi, zdrobită
- ½ linguriță de sare
- piper negru măcinat
Opțional:
- 1 căpățână de usturoi zdrobit
- ¼ cană de ceapă verde tocată, pătrunjel verde sau mărar
Mod de preparare pentru carne de pui cu dovlecei și porumb:
- Ungeți cu ulei o tigaie pentru fripturi, apoi o preîncălziți la o temperatură moderată.
- Căliți usturoiul timp de circa zece secunde, după care adăugați carnea de pui, presărați sare și piper; lăsați carnea să se prăjească, agitând tigaia ocazional, apoi transferați carnea într-un bol, pe care îl lăsați deoparte.
- În același mod gătiți și bucățile de dovlecei și porumbul, dar le lăsați pe foc pentru șase-șapte minute.
- La urmă, adăugați carnea de pui în tigaie peste dovlecei și porumb, le amestecați bine și opriți focul.
- Acest fel de mâncare se poate garnisi cu usturoi zdrobit și verdețuri (ceapă verde tocată, pătrunjel verde sau mărar, în funcție de preferință)…
Poftă bună!