Carne de pui picanta cu orez si legume

Carne de pui picanta cu orez si legume este o reteta culinara savuroasa, gustoasa si usor de preparat, ideala in orice zi, la pranz sau seara, dar si la ocazii mai speciale.

https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/11/Carne-de-pui-picanta-cu-orez-si-legume.jpg

Carne de pui picanta cu orez si legume este o reteta culinara savuroasa, gustoasa si usor de preparat, ideala in orice zi, la pranz sau seara, dar si la ocazii mai speciale.

Reteta de carne de pui picanta cu orez si legume este o mancare bogata in proteine si foarte sanatoasa.

Carne de pui picanta cu orez si legume

Ingrediente pentru carne de pui picanta cu orez si legume:

  • 600 grame piept de pui fara os
  • 200 grame orez
  • 100 ml ulei masline
  • 50 ml sos soia
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei iute
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei capia
  • 1 ardei galben
  • 1 catel usturoi
  • 1 ardei portocaliu
  • 1 lingura condimente pentru friptura Kotanyi
  • frunze menta
  • piper.

Mod de preparare pentru carne de pui picanta cu orez si legume:

Carnea de pui picanta cu orez si legume este o reteta culinara deosebita, clasica, dar foarte aromata.

Se va fierbe orezul pret de 20 de minute, dupa care se va strecura orezul si se vacaliin ulei de masline condimentandu-se.

Pieptul de pui se va taia fasii si se vor lasa la marinat cam 15 minute intr-un amestec de sos de soia, condimente pentru friptura si usturoi. In acest timp, se vor spala legumele, se vor taia si se vor taia, amestecandu-se potrivit foodnetwork.co.uk. Ulterior, legumele se vor cali in putin ulei de masline adaugandu-se fasiile de piept de pui care se vor cali acm 5 minute pana se rumeneste carnea putin. Se vor servi calde.

Pofta buna!

Citește și: Risotto cu mazăre și bacon

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Nicula Clara

Clara Nicula este redactor la yve.ro de peste 11 ani și și-a consolidat reputația prin articole bine documentate și bazate pe surse de încredere. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul UAIC Iași și deține o certificare în nutriție obținută prin cursuri acreditate la European Fitness Academy. Cu o experiență vastă în jurnalism și o pasiune pentru nutriție, Clara a devenit o voce autorizată în domeniul sănătății și al dietelor. Articolele sale sunt create cu atenție, respectând standardele riguroase de calitate și acuratețe. Informațiile prezentate sunt susținute de studii științifice și resurse medicale recunoscute, asigurându-le cititorilor yve.ro conținut valoros și educativ. Clara își dedică timpul pentru a analiza tendințele în nutriție și regimurile alimentare, oferind sfaturi și strategii pentru menținerea unui stil de viață echilibrat. Pe lângă expertiza în domeniul sănătății, Clara este pasionată de arta culinară și creează rețete sănătoase și gustoase. Fiecare rețetă este concepută cu grijă, având în vedere aportul nutritiv și beneficiile fiecărui ingredient, oferind astfel cititorilor inspirație pentru a adopta un regim alimentar echilibrat și variat. Cu această abordare, Clara promovează nu doar o dietă sănătoasă, ci și bucuria de a găti și savura preparate delicioase. Clara Nicula contribuie activ la educarea și informarea cititorilor yve.ro, combinând experiența sa în jurnalism cu pasiunea pentru nutriție și gătit, pentru a sprijini un stil de viață sănătos și a câștiga încrederea comunității.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *