Chiftelutele din carne de pui in sos de ananas reprezinta o reteta culinara inedita, o gustare dulce, dar foarte satioasa.
Chiftelute din carne de pui in sos de ananas sunt ideale pentru intalnirile cu cei dragi, pentru pranzurile deosebite si pentru cinele mai speciale.
Ingrediente pentru chiftelute din carne de pui in sos de ananas:
- jumatate de kilogram carne de pui tocata
- 1 ou
- 2 linguri faina
- 2 linguri sos soia
- scortisoara
- ghimbir
Ingrediente pentru sosul de ananas:
- 1 compot de ananas
- 3 linguri zahar brun
- 3 linguri sos soia
- 3 linguri otet balsamic
- ghimbir
Optional, la servire: paste fierte
Mod de preparare pentru chiftelute din carne de pui in sos de ananas:
- Chiftelute din carne de pui in sos de ananas reprezinta o mancare mai deosebita, dar foarte satioasa si aromata după cum afirmă sursa bbcgoodfood.com. Se va framanta amestecul pentru chiftelute pana se va obtine un amestec omogen, dupa care se vor modela chiftelutele si se vor da la cuptor pe o tava tapetata cu hartie de copt, pana se observa ca se rumenesc.
- Intr-o tigaie se vor amesteca sucul de ananas si zaharul brun, iar cand da in clocot se va stinge cu amidon, amestecand incontinuu… Se va adauga sosul de soia, otetul balsamic si orezul pana cand sosul se caramelizeaza un pic.
- La servire, se adauga sosul deasupra chiftelutelor.
- Optional, puteti servi si cu paste fierte…
Pofta buna!
Citește și: Salata de paste cu pui
Niciun comentariu încă