Supă cremă de ciuperci – o rețetă simplă și gustoasă

Share

Supă cremă de ciuperci se încadrează în categoriile supelor ușor de preparat, fără carne, perfectă pentru zilele de post sau pentru prietenii vegetarieni. Supa cremă de ciuperci, se poate servi atât la prânz, cât și la cină, indiferent de momentul servirii, consistența supei cremă de ciuperci ne va potoli foamea și ne va satisface simțurile. Este foarte sățioasă și nutritivă,  cu un gust absolut delicios.

Beneficiile ciupercilor pentru organismul uman pot fi surprinzătoare. Ciupercile sunt o sursă bogată de fibre și vitamine B:  vitamina B1, riboflavina (B2), niacin (B3), piridoxina (B6) și acid folic. De asemenea, ciupercile conțin și minerale esențiale, dintre care potasiu, cupru, fier și fosfor. Dar cel mai semnificant și important este seleniul, care nu se găsește în prea multe fructe sau legume. Pe lângă a ceste valori nutritive, s-a descoperit că ciupercile reduc riscul aparițiilor bolilor cardiovasculare, reduc riscul de apariție a cancerului, dezvoltând în organism celulele imunitare care sunt capabile să le distrugă pe cele canceroase și sunt benefice pentru slăbit. Un alt avantaj este că, ciupercile sunt bogate în antioxidanți și sunt foarte ușor și rapid de gătit.

Merită să încercăm și ceva nou, pe lângă tradiționalele ciuperci cu smântână și mămăliguță, rețetă pe care, cu siguranță, cu toții am preparat-o măcar o dată. Nu doar adulții vor îndrăgi supa cremă de ciuperci, ci și copiii, asta deoarece are o textură fină și este foarte ușor de mâncat de către cei mici.

Pentru prepararea supei cremă de ciuperci, nu aveți nevoie de ingrediente sofisticate sau greu de găsit și este recomandat să folosiți două tipuri de ciuperci. Cele mai populare, care se găsesc în supermarketurile din România, sunt ciupercile Champignon și ciupercile Pleurotus. Ambele tipuri sunt ușor de curățat și rapid de preparat.

Supa cremă de ciuperci este rețeta ideală, pentru persoanele care urmează o cură de slăbire, detoxifiere sau pur și simplu doresc să mănânce cât mai sănătos posibil. Este foarte bine să profităm de bunătățile naturii și să ne transformăm stilul de viață cât mai natural. În acest caz supa cremă de ciuperci ar trebui să devina una dintre preferatele noastre și să o includem mai des în meniul nostru.

Vă recomandăm să încercați să preparați acasă, supa cremă de ciuperci, în propria bucătărie, și vă veți minuna de cât de simplu și rapid se face. Pentru mesele în familie, sau pentru prepararea unei gustări rapide și sățioase, supa cremă de ciuperci este rețeta perfectă.

Adunați-vă familia și surprindeți-i cu o rețetă nouă, preparându-le supa cremă de ciuperci! Cu siguranță veți fi apreciată și răsplătită pentru micul efort depus!

Iată modul și ingredientele de care aveți nevoie pentru prepararea supei cremă de ciuperci!

Ingrediente pentru supa cremă de ciuperci

Pentru prepararea supei cremă de ciuperci veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500 gr ciuperci Champignon sau Pleurotus
  • 150 ml lapte
  • 100 gr smântână
  • 5 l supă de legume
  • 1 sau 2 cepe albe
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 lingură de unt
  • Un cartof
  • O legătură de mărar și o legătură de pătrunjel
  • Sare, piper, boia dulce, cimbru.

Puteți, de asemenea, opta pentru varianta fără produse de origine animală, în care puteți înlocui laptele și smântâna cu 200-250 gr de cremă de soia sau smântână vegetală. Sau puteți renunța la unt, în locul lui, adăugând, în plus, două linguri de ulei.

Modul de preparare a supei cremă de ciuperci

Pasul 1:

Tocăm mărunt ceapa și usturoiul și le introducem într-o cratiță, pe care am pus-o la foc împreună cu uleiul și untul necesar. Vom căli totul la foc mic, până vom obține o transparență a cepei și a usturoiului, în jur de aproximativ 5 minute.

Pasul 2:

Ciupercile le vom spăla bine și le vom tăia fâșii subțiri după care le vom adăuga peste ceapă și usturoi, călindu-le și pe ele, vom amesteca continuu, timp de 2-3 minute, până când ciupercile se vor înmuia.

Pasul 3:

După ce ciupercile s-au înmuiat și și-au diminuat cantitatea, adăugăm peste ele boia, pătrunjelul și mărarul, pentru a da gust și savoare supei cremă de ciuperci. Următorul pas în prepararea supei cremă de ciuperci este să adăugăm cartoful, curățat și tăiat cubulețe, amestecăm compoziția până se încorporează cartoful cu ciupercile. Adăugăm peste supa de legume. În locul supei de legume, putem folosi supă de pui sau chiar apă pentru prepararea supei cremă de ciuperci.

Vom lăsa supa cremă de ciuperci să fiarbă, aproximativ 20 de minute sau până când cartofii sunt gata.

Pasul 4:

După ce cartofii au fiert continuăm prepararea supei cremă de ciuperci prin condimentarea ei cu sare. Oprim focul și vom adăuga peste supa cremă de ciuperci laptele rece și smântâna, după care vom amesteca până când smântâna se va dizolva complet.

Pasul 5:

Luăm supa cremă de ciuperci de pe foc, așteptăm câteva minute, după care vom pasa supa cu un blender. O gustăm și o condimentăm după propriile preferințe, adăugăm restul de verdeață deasupra sau putem să mai adăugăm în plus smântână. De asemenea o puteți decora, pentru a arăta mai estetic, cu câteva ciuperci prăjite, ornate deasupra supei și cu pătrunjel.

Supa cremă de ciuperci, se servește fierbinte, alături de pâine proaspătă sau crutoane și este nemaipomenită pentru zilele friguroase de afară.

Sfaturi de preparare pentru o supă cremă de ciuperci sățioasă și delicioasă

Este foarte important, pentru prepararea supei cremă de ciuperci să folosiți produse proaspete și asta deoarece sunt mai bogate în vitamine și nutrienți și oferă prospețime supei.

Cartoful este esențial în prepararea supei cremă de ciuperci, deoarece îi oferă un gust mai plăcut și o textură cremoasă supei. Este indicat să nu depășiți cantitatea prescrisă de cartof în supa cremă de ciuperci, și asta deoarece i-ați putea strica aroma exclusivă de ciuperci…

Puteți adăuga în plus orice condimente preferați!

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news