Conopida murata in otet de mere

https://yve.ro/wp-content/uploads/2015/08/Conopida-murata-in-otet-de-mere.jpg

Conopida murata in otet de mere este foarte gustoasa, usor crocanta si se serveste impreuna cu foarte multe feluri de mancare gatita.

Conopida murata in otet de mere

Conopida murata in otet de mere se poate consuma dupa circa 12 ore de cand a fost pusa la murat si rezista nedesfacuta in jur de sase luni. Dupa ce a fost desfacut borcanul, se poate consuma in decursul unei luni.Va prezentam cum puteti pregati o cantitate pentru un borcan mare de 950 ml evidențiază budgetbytes.com.
Ingrediente pentru conopida murata in otet de mere:

  • 1 kg de conopida proaspata, sanatoasa
  • 1 cana otet de mere
  • 1 cana de apa
  • 2 linguri de sare de mare
  • 1 lamaie mica, proaspata
  • 4 catei mari de usturoi
  • ¼ lingura boabe de piper

Mod de preparare pentru conopida murata in otet de mere:

  • Spalati bine conopida si taiati floretele in bucatele.
  • Curatati si feliati lamaia si cateii de usturoi.
  • Intr-o cratita, amestecati otetul de mere, apa si sarea de mare, apoi dati in clocot.
  • Asezati doua felii de lamaie pe fundul borcanului,  dupa care puneti peste ele si feliile de usturoi si boabele de porumb; dati borcanul deoparte.
  • Cand combinatia de saramura a dat in clocot, adaugati bucatile de conopida si amestecati pana cand incepe din nou sa clocoteasca, apoi opriti focul si lasati deoparte cratita.
  • Folositi un cleste de bucatarie si luati bucatile de conopida, pe care le puneti in borcan.
  • Turnati saramura in borcane, sa se acopere conopida.
  • Asezati doua-trei felii de lamaie deasupra conopidei si strangeti bine capacul…
  • Lasati borcanul sa se racoreasca in intregime.Cand a ajuns la temperatura camerei, il depozitati in frigider sau intr-o camara racoroasa.Se mureaza in circa 12 ore.

Pofta buna!

Citește și: Legume murate în stil vietnamez

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Arseni Dana

Dana Arseni este redactor la yve.ro de peste 10 ani. A absolvit Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și deține un master în Jurnalism la University of Glasgow. Cu o pregătire academică solidă și o pasiune profundă pentru informare, Dana este specializată în categoriile știri, modă și frumusețe. Prin articolele sale, aduce cititorilor noutăți din lumea fashion-ului, sfaturi de frumusețe și analize ale celor mai recente evenimente, toate într-un stil captivant și bine documentat. Dana se remarcă prin profesionalism și o atenție deosebită la detalii, contribuind activ la diversitatea și calitatea conținutului de pe yve.ro. Experiența sa de peste un deceniu în jurnalism și implicarea constantă în actualizarea cunoștințelor îi permit să ofere cititorilor articole de calitate, susținute de surse de încredere și perspective relevante. Pe lângă expertiza în știri și tendințele din modă și frumusețe, Dana este pasionată de gătit și creează rețete culinare care îmbină tradiția cu inovația. În toate rețetele sale, respectă principiile unui stil de viață sănătos, alegând ingrediente nutritive și metode de gătit echilibrate. Fiecare preparat este conceput cu atenție, astfel încât să fie nu doar delicios, ci și benefic pentru sănătate. Această abordare face ca articolele și rețetele Danei să fie apreciate de cititorii yve.ro, care au încredere în recomandările sale și găsesc inspirație în propunerile ei gastronomice.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *