Ridichi inabusite cu bacon

https://yve.ro/wp-content/uploads/2015/06/Ridichii-inabusite-cu-bacon.jpg

Ridichile inabusite cu bacon reprezinta o reteta de garnitura cu gust condimentat, pe care o puteti asocia cu o friptura delicioasa.

Ridichi inabusite cu bacon

Ridichile inabusite cu bacon au un gust minunat si sunt usor de facut.Va prezentam cum puteti pregati o cantitate pentru doua-patru portii.Ingrediente pentru ridichi inabusite cu bacon:

  • 450 g ridichi rosii, proaspete
  • 2 felii de bacon
  • 2 cepe frantuzesti mari
  • 1 lingura de unt
  • 2 lingurite de otet balsamic
  • o mana de patrunjel verde, proaspat
  • ½ cana de apa
  • piper negru, macinat
  • sare

Mod de preparare pentru ridichi inabusite cu bacon:

  • Maruntiti feliile de bacon si taiati cepele in rondele subtiri.
  • Eliminati frunzulitele ridichilor si apoi le taiati pe jumatate.
  • Taiati marunt si patrunjelul, o cantitate pentru 2/3 de cana.
  • Intr-o tigaie larga si adanca, incingeti uleiul si prajiti bacon-ul, la o temperatura medie spre ridicata, timp de aproximativ cinci minute.
  • Cand bacon-ul este bine patruns si devine crocant, adaugati ridichile cu partea taiata in jos si lasati-le la inabusit fara a umbla la ele timp de doua-trei minute.
  • Dupa aceea, adaugati rondelele de ceapa si gatiti amestecand sau agitand tigaia, inca un minut.
  • Adaugati otetul balsamic si apa, care trebuie sa vina in jurul ridichilor.Reduceti temperatura de la aragaz, acoperiti tigaia si lasati la inabusit pentru opt-zece minute, pana cand ridichile devin mai moi.
  • Inlaturati capacul si lasati din nou la inabusit pentru inca trei-patru minute, pana ce lichidul s-a redus si a devenit un sos de consistenta siropului.
  • Adaugati patrunjel verde si amestecati totul.
  • Asezonati cu sare si piper dupa gust…

Pofta buna!

Citește și: Piure de conopida cu bacon

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Nitu Alina

Alina Nițu este redactor și manager al site-ului yve.ro, absolventă a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași. Cu o vastă experiență în jurnalismul online, Alina coordonează activitatea editorială a site-ului și contribuie activ la crearea de conținut de calitate. Este specializată în categoriile horoscop, știri mondene, relații și rețete culinare, oferind cititorilor informații bine documentate și actualizate. Prin dedicarea și profesionalismul său, Alina contribuie la succesul platformei yve.ro, asigurându-se că fiecare articol respectă cele mai înalte standarde de informare.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *