Ridichile inabusite cu bacon reprezinta o reteta de garnitura cu gust condimentat, pe care o puteti asocia cu o friptura delicioasa.
Ridichile inabusite cu bacon au un gust minunat si sunt usor de facut. Va prezentam cum puteti pregati o cantitate pentru doua-patru portii.
Ingrediente pentru ridichi inabusite cu bacon:
- 450 g ridichi rosii, proaspete
- 2 felii de bacon
- 2 cepe frantuzesti mari
- 1 lingura de unt
- 2 lingurite de otet balsamic
- o mana de patrunjel verde, proaspat
- ½ cana de apa
- piper negru, macinat
- sare
Mod de preparare pentru ridichi inabusite cu bacon:
- Maruntiti feliile de bacon si taiati cepele in rondele subtiri.
- Eliminati frunzulitele ridichilor si apoi le taiati pe jumatate.
- Taiati marunt si patrunjelul, o cantitate pentru 2/3 de cana.
- Intr-o tigaie larga si adanca, incingeti uleiul si prajiti bacon-ul, la o temperatura medie spre ridicata, timp de aproximativ cinci minute.
- Cand bacon-ul este bine patruns si devine crocant, adaugati ridichile cu partea taiata in jos si lasati-le la inabusit fara a umbla la ele timp de doua-trei minute.
- Dupa aceea, adaugati rondelele de ceapa si gatiti amestecand sau agitand tigaia, inca un minut.
- Adaugati otetul balsamic si apa, care trebuie sa vina in jurul ridichilor. Reduceti temperatura de la aragaz, acoperiti tigaia si lasati la inabusit pentru opt-zece minute, pana cand ridichile devin mai moi.
- Inlaturati capacul si lasati din nou la inabusit pentru inca trei-patru minute, pana ce lichidul s-a redus si a devenit un sos de consistenta siropului.
- Adaugati patrunjel verde si amestecati totul.
- Asezonati cu sare si piper dupa gust…
Pofta buna!