Omleta cu sparanghel, ton si ceapa verde

https://yve.ro/wp-content/uploads/2015/04/Omleta-cu-sparanghel-ton-si-ceapa-verde.jpg

Omleta cu sparanghel, ton si ceapa verde este o reteta sanatoasa, care va fi gata in doar 15-20 de minute.

 Omleta cu sparanghel, ton si ceapa verde

Omleta cu sparanghel, ton si ceapa verde reprezinta o alternativa savuroasa la reteta pentru omleta clasica. Va prezentam cum puteti pregati o cantitate pentru 4 portii conform datelor furnizate de foodandwine.com.
Ingrediente pentru omleta cu sparanghel, ton si ceapa verde:

Pentru omleta:

  • 1 mana de sparanghel
  • 185 g ton in ulei (o cutie)
  • 4 cepe verzi
  • 6 oua
  • 20 g unt
  • 1 lingura de capere
  • 2 linguri de menta verde, proaspata
  • 50 ml smantana ingrosata
  • o mana de marar verde
  • piper
  • sare

Pentru decor la servire:

  • putina ceapa verde, cruda
  • cateva fire de marar maruntit
  • frunze de menta
  • frunze de salata in diverse sortimente, la alegere

Mod de preparare pentru omleta cu sparanghel, ton si ceapa verde:

  • Curatati sparanghelul si taiati-l fin pe diagonala, maruntiti caperele, curatati si taiati marunt cepele verzi, mararul si menta.
  • Scurgeti uleiul din conserva cu ton si pastrati doar bucatile de peste.
  • Intr-un bol bateti usor cele sase oua, apoi adaugati smantana, presarati sare si piper.
  • Fierbeti sparanghelul, apoi il lasati deoparte pentru 1 minut, dupa care il treceti prin apa rece si scurgeti bine.
  • Incingeti grill-ul la temperatura inalta.
  • Topiti untul intr-o tigaie mica si adanca, la temperatura medie spre inalta, apoi adaugati ceapa, caperele si prajiti agitand tigaia timp de unul-doua minute.Dupa aceea, adaugati sparanghelul, tonul, mararul si menta; perpeliti-le usor prin agitare, pana cand se combina, apoi adaugati amestecul cu oua si reduceti temperatura la nivel mediu pentru doua-trei minute, pana cand devin aurii la baza.
  • Luati tigaia de pe foc si asezati-o pe grill, apoi lasati la copt timp de unul-doua minute.
  • Dupa coacere, asezati omleta pe platourile de servire si adaugati ceapa verde maruntita, marar tocat, frunze de menta si de salata, dupa preferinta…

Pofta buna!

Citește și: Crap în sos de vin alb

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Elena Rădulescu

Elena Yvette Rădulescu este redactor la yve.ro și absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, unde a urmat specializarea Media, Comunicare și Jurnalism. De asemenea, Elena a urmat cursuri de prestigiu în domeniul astrologiei, precum The Astrology University și International Academy of Astrology, consolidându-și expertiza în horoscop și interpretarea astrelor. Aceste programe de formare recunoscute internațional i-au oferit cunoștințe aprofundate și tehnici avansate în astrologie, permițându-i să ofere analize precise cititorilor. Cu o pasiune deosebită pentru scris și informare, Elena s-a specializat pe categoriile horoscop, frumusețe și știri, aducând cititorilor conținut de calitate, bine documentat și captivant. Are o atenție deosebită la detalii și tendințele actuale. Articolele ei sunt apreciate pentru stilul clar și abordarea echilibrată a subiectelor, combinând cunoștințele sale jurnalistice cu expertiza astrologică pentru a oferi perspective unice și relevante.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *