Omleta cu sparanghel, ton si ceapa verde este o reteta sanatoasa, care va fi gata in doar 15-20 de minute.
Omleta cu sparanghel, ton si ceapa verde reprezinta o alternativa savuroasa la reteta pentru omleta clasica. Va prezentam cum puteti pregati o cantitate pentru 4 portii conform datelor furnizate de foodandwine.com.
Ingrediente pentru omleta cu sparanghel, ton si ceapa verde:
Pentru omleta:
- 1 mana de sparanghel
- 185 g ton in ulei (o cutie)
- 4 cepe verzi
- 6 oua
- 20 g unt
- 1 lingura de capere
- 2 linguri de menta verde, proaspata
- 50 ml smantana ingrosata
- o mana de marar verde
- piper
- sare
Pentru decor la servire:
- putina ceapa verde, cruda
- cateva fire de marar maruntit
- frunze de menta
- frunze de salata in diverse sortimente, la alegere
Mod de preparare pentru omleta cu sparanghel, ton si ceapa verde:
- Curatati sparanghelul si taiati-l fin pe diagonala, maruntiti caperele, curatati si taiati marunt cepele verzi, mararul si menta.
- Scurgeti uleiul din conserva cu ton si pastrati doar bucatile de peste.
- Intr-un bol bateti usor cele sase oua, apoi adaugati smantana, presarati sare si piper.
- Fierbeti sparanghelul, apoi il lasati deoparte pentru 1 minut, dupa care il treceti prin apa rece si scurgeti bine.
- Incingeti grill-ul la temperatura inalta.
- Topiti untul intr-o tigaie mica si adanca, la temperatura medie spre inalta, apoi adaugati ceapa, caperele si prajiti agitand tigaia timp de unul-doua minute.Dupa aceea, adaugati sparanghelul, tonul, mararul si menta; perpeliti-le usor prin agitare, pana cand se combina, apoi adaugati amestecul cu oua si reduceti temperatura la nivel mediu pentru doua-trei minute, pana cand devin aurii la baza.
- Luati tigaia de pe foc si asezati-o pe grill, apoi lasati la copt timp de unul-doua minute.
- Dupa coacere, asezati omleta pe platourile de servire si adaugati ceapa verde maruntita, marar tocat, frunze de menta si de salata, dupa preferinta…
Pofta buna!
Citește și: Crap în sos de vin alb
Niciun comentariu încă