1,2K
Puiul cu smantana si ghimbir este o reteta culinara satioasa, fina si foarte aromata, ideala meselor luate impreuna cu cei dragi, indiferent de ocazie.
Puiul cu smantana si ghimbir reprezinta o mancare frageda, bogata in proteine, usor de preparat si cu ingrediente aflate la indemana oricui.
Ingrediente pentru pui cu smantana si ghimbir:
- 4 piepturi de pui
- orez
Pentru sos:
- ghimbir ras
- 1 lamaie rasa si stoarsa
- rozmarin
- 1 lingurita de mustar
- sare
- piper
- 1 lingura de sos de soia
- 1 lingura de vin alb
- 200 ml smantana
Mod de preparare pui cu smantana si ghimbir:
- Puiul cu smantana si ghimbir este o mancare ideala pentru pranz. Se vor amesteca ingredientele necesare sosului si se vor unge piepturile de pui cu el, lasandu-se la rece pret de jumatate de ora.
- Ulterior, se vor pune intr-o forma de yena unsa cu unt, dupa care se vor da la cuptor pret de 15 minute.
- Se va fierbe orezul cu care va fi servita carnea de pui cu sosul de smantana si ghimbir, iar in ultimele 15 minute de coacere a carnii se va mai adauga putin din cantitatea de sos de smantana cu ghimbir, apoi se va mai lasa totul inca zece minute la cuptor…
Pofta buna!