Vrei sa gatesti ceva deosebit, cu care sa iti surprinzi familia sau invitatii? Frigaruile de porc cu ananas sunt o alegere foarte buna datorita gustului, dar si aspectului.
Frigaruile de porc cu ananas sunt usor de de preparat si cu siguranta vor fi apreciate de toata lumea , după informațiile furnizate de bbcgoodfood.com.
Ingrediente pentru frigarui de porc cu ananas:
- 400 g muschi de porc (bucati)
- 2 linguri mix de condimente
- 1 lingura sos chili
- 1 lime (coaja rasa si zeama) + 2 lime feliate (pentru decor)
- 1 lingurita de ienibahar macinat
- jumatate de ananas mic (bucati egale cu bucatile de carne)
- 1 lingura de ulei
- 200 g orez Basmati
- 400 g fasole neagra (poate fi din conserva)
Mod de preparare pentru frigarui de porc cu ananas:
- Amestecati mixul de condimente impreuna cu zaharul, sosul de chili, zeama si coaja rasa de lime si cu bucatile de carne.
- Infingeti bucatile de ananas si de carne pe betele de frigarui (daca sunt din lemn, trebuie mai intai inmuiate in apa calda) si apoi ungeti-le cu ulei.
- Incingeti gratarul sau tigaia grill, asezati frigaruile si lasati-le cate trei minute pe fiecare parte, pana se rumenesc.
- Orezul se fierbe, se scurge bine, apoi se pune intr-o cratita, impreuna cu fasolea si se pastreaza la cald…
- Cand sunt gata, frigaruile se servesc impreuna cu garnitura de orez si fasole neagra, sos de chili si felii de lime.
Citește și: Paine de casa cu branza si mirodenii