Aceasta reteta de pui si cartofi la tava este perfecta pentru masa de pranz, fiind usor si rapid de preparat.
Puiul si cartofi la tava reprezinta o optiune sanatoasa, potrivita si ocaziilor speciale.
Ingrediente pentru pui si cartofi la tava:
- 1 pui intreg
- 50 g unt
- 1 legatura salvie tocata
- 1 lingurita cimbru tocat
- 1 legatura oregano tocat
- 2 linguri ulei masline
- 6 cartofi mari taiati cuburi
Mod de preparare pentru pui si cartofi la tava:
- Incalziti cuptorul la 200°C potrivit informațiilor de la gordonramsay.com. Amestecati untul, verdeata, piperul si sarea, si ungeti puiul.
- Prajiti cartofii intr-o tava, timp de cinci minute, apoi asezati puiul intre cartofi.
- Adaugati 200 ml apa, acoperiti cu un capac si coaceti in cuptor timp de 40 minute.
- Intoarceti cartofii, reduceti temperatura cuptorului si puneti din nou la copt, timp de o ora, fara capac.
- Cand puiul s-a rumenit, scoateti din cuptor, apoi asezati pe un platou puiul si cartofii, pentru servire…
Pofta buna!
Save
Citește și: Pui cu lamaie si legume la tava