Home RETETEAperitive Zacusca traditionala de vinete

Zacusca traditionala de vinete

autor Elena Yvette
236 vizualizari

Zacusca traditionala de vinete preparata acasa este nelipsita din camarile gospodinelor desavarsite, datorita gustului sau delicios, dar si a faptului ca rezista mult timp conservata.

Zacusca traditionala de vinete

Zacusca traditionala de vinete se consuma rece, sub forma de aperitiv sau gustare: pe paine simpla sau prajita, chifle, biscuiti de masa sau legume ori impreuna cu castraveti murati.

Ingrediente pentru zacusca traditionala de vinete:

  • 12 vinete proaspete
  • 10 ardei grasi
  • 20 de gogosari
  • 2 pahare de ulei
  • 2 kg ceapa
  • bulion de rosii
  • sare de masa
  • piper (boabe sau macinat)
  • optional: foi de dafin, ienibahar
  • optional: usturoi (pentru versiunea tocata)

Mod de preparare pentru zacusca traditionala de vinete:

  • Pe o tava, coaceti vinetele, ardeii si gogosarii; scurgeti vinetele de zeama lor. Inlaturati cojile si taiati legumele in fasii SAU le dati prin masina de tocat, pentru a obtine o pasta.
  • Intr-o oala mare, caliti ceapa in ulei, apoi adaugati legumele coapte si bulionul de rosii. Daca optati pentru versiunea tocata, aici puteti adauga si usturoi, daca doriti.
  • Presarati sare si piper dupa gust; optional, puteti adauga foi de dafin si ienibahar.
  • Lasati compozitia sa dea in cateva clocote, dupa care scoateti foile de dafin (daca folositi)…
  • Turnati zacusca in borcane si se sterilizeaza in doua etape: 75 de minute borcanele mici si 110 minute borcanele de un litru.

Pofta buna!

loading...

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies