2,3K
Salata de ardei grași și varză la borcan este o rețetă de sezon, care se prepară prin marinare în oțet clasic, oțet de vin alb sau oțet de mere, după preferință.
Salata de ardei grași și varză la borcan reprezintă o îmbinare armonioasă a aromelor dulci, acrișoare și picante. O puteți consuma alături de preparatele din carne de porc, în special lângă cârnăciori. Se poate servi caldă sau rece. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru borcane a câte 470 ml.
Ingrediente pentru salată de ardei grași și varză la borcan:
- 5 căni de ardei grași tăiați în fâșii subțiri
- 1 kg de varză crudă, proaspătă
- 1 ½ cană de oțet clasic, oțet de vin alb sau oțet de mere, la alegere
- ½ lingură de fulgi de ardei iute
- 4 linguri semințe de muștar
- 6 căței de usturoi
- ¼ cană de sare grunjoasă
- 1 cană de zahăr granulat
Mod de preparare pentru salată de ardei grași și varză la borcan:
- Curățați bine varza, dați-o prin răzătoare și eliminați cotoarele.
- Puteți folosi ardei grași (pot fi roșii, galbeni sau un amestec între cele două tipuri), pe care îi tăiați în felii subțiri.
- Curățați cățeii de usturoi și tăiați-i în cubulețe.
- Într-o cratiță mare, amestecați varza și ardeii cu sare; acoperiți cratița și lăsați să stea la rece timp de 8-12 ore.
- Într-o altă cratiță, combinați zahărul și oțetul; dați amestecul în clocot, apoi îl dați deoparte, să se răcorească.
- Scurgeți bine varza, apoi o perpeliți împreună cu fulgii de ardei iute, boabele de muștar și usturoiul.
- Îndesați amestecul în borcane și turnați amestecul cu oțet, apoi fixați capacele.
- Lăsați borcanele timp de 20 de minute în baie de apă fierbinte, apoi le scoateți deoparte și le lăsați să se răcească în întregime, apoi le depozitați în cămară…
- Puteți consuma această salată după trei săptămâni, deoarece atunci ajunge să capete gustul murat ideal.
Poftă bună!