Salata traditionala din oua este o reteta clasica, bogata in proteine, pe care o puteti pregati extrem de usor pentru masa de pranz sau cina, dar pe care o puteti servi si ca aperitiv.
Salata traditionala din oua este cremoasa si o puteti intinde pe paine sau pe legume. Va prezentam cum puteti pregati o cantitate pentru sase-opt portii.
Ingrediente pentru salata traditionala din oua:
- 10 oua proaspete
- ½ cana de maioneza
- 2/3 lingura de mustar Dijon
- 2 lingurite de ceapa verde, maruntita
- 1 tulpina de telina, taiata fin
- 4 cani de apa
- 4 cuburi de gheata
- ¼ lingura sare grunjoasa
- 1/8 lingura de piper macinat
Mod de preparare pentru salata traditionala din oua:
- Intr-un bol, amestecati cele patru cani de apa cu patru cuburi de gheata, apoi il dati deoparte.
- Puneti cele zece oua intr-o oala si adaugati apa, sa acopere ouale cu trei cm.Lasati la fiert, la temperatura ridicata; luati oala de pe foc, o acoperiti si o lasati deoparte pentru opt minute.
- Dupa aceea, scurgeti apa si agitati oala, ca sa se crape coaja oalor , pe baza celor menționate de thespruceeats.com. Transferati ouale intr-un vas cu apa rece si lasati-le timp de cinci minute sa se raceasca.
- Curatati ouale de coaja si taiati-le pe jumatate in lungime si puneti galbenusurile intr-un bol.
- Zdrobiti galbenusurile si amestecati-le cu maioneza, mustar, ¼ lingura de sare grunjoasa si 1/8 lingura piper macinat.Amestecati bine, pana cand obtineti o pasta fina, apoi dati bolul deoparte.
- Taiati albusurile fierte in cubulete, apoi le puneti impreuna cu telina taiata fin si cu ceapa verde maruntita, in bolul cu pasta de galbenus.
- Amestecati bine continutul bolului si lasati-l la frigider pentru 30 de minute.
- Adaugati sare si piper dupa gust…
Pofta buna!
Citește și: Roșii umplute cu quinoa și brânză de vaci