Somonul la cuptor cu sos de marar este o reteta irezistibila pe care o puteti pregati cu usurinta pentru pranz sau cina.
Somonul la cuptor cu sos de marar se poate servi si impreuna cu o garnitura pe baza de salata. Va prezentam cum puteti prepara patru portii precizează womensweeklyfood.com.au.
Ingrediente pentru somon la cuptor cu sos de marar:
- 4 fileuri de somon
- 1/3 cana de iaurt grecesc fara arome
- 3 lingurite de maioneza
- 2 linguri de smantana
- 1 catel de usturoi maruntit
- 1 lingura de marar verde taiat marunt
- 2 linguri de suc de lamaie proaspat stoarsa
- 1-2 linguri de coaja de lamaie rasa
- 2 linguri de ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare pentru somon la cuptor cu sos de marar:
- Incingeti cuptorul la 204º C si asezati intr-o tava o hartie pentru copt pe care o ungeti cu putin ulei.
- Frecati fileurile de somon pe ambele parti cu sare si piper, apoi le asezati in tava.
- Ungeti fiecare latura a fileurilor cu putin ulei de masline si o lingurita de suc de lamaie.
- Lasati tava la cuptor pentru aproximativ 15 minute, pana cand nu mai este foarte moale.
- Preparati sosul de marar: intr-un bol mediu, amestecati maioneza si smantana, apoi adaugati mararul, usturoiul, coaja de lamaie rasa si restul de suc de lamaie. Gustati si mai adaugati sare si piper, daca este cazul.
- Scoateti somonul de la cuptor si il mai lasati cinci minute sa se racoreasca…
- Asezati fileurile pe farfurii si serviti impreuna cu sosul cremos de marar.
Pofta buna!
Citește și: Supa iute de fructe de mare