Home RETETERetete de mancareRetete cu Peste Somon la cuptor cu sos de marar

Somon la cuptor cu sos de marar

autor Elena Yvette
2674 vizualizari

Somonul la cuptor cu sos de marar este o reteta irezistibila pe care o puteti pregati cu usurinta pentru pranz sau cina.

Somon la cuptor cu sos de marar

Somonul la cuptor cu sos de marar se poate servi si impreuna cu o garnitura pe baza de salata. Va prezentam cum puteti prepara patru portii.

Ingrediente pentru somon la cuptor cu sos de marar:

  • 4 fileuri de somon
  • 1/3 cana de iaurt grecesc fara arome
  • 3 lingurite de maioneza
  • 2 linguri de smantana
  • 1 catel de usturoi maruntit
  • 1 lingura de marar verde taiat marunt
  • 2 linguri de suc de lamaie proaspat stoarsa
  • 1-2 linguri de coaja de lamaie rasa
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare
  • piper 

Mod de preparare pentru somon la cuptor cu sos de marar:

  • Incingeti cuptorul la 204º C si asezati intr-o tava o hartie pentru copt pe care o ungeti cu putin ulei.
  • Frecati fileurile de somon pe ambele parti cu sare si piper, apoi le asezati in tava.
  • Ungeti fiecare latura a fileurilor cu putin ulei de masline si o lingurita de suc de lamaie.
  • Lasati tava la cuptor pentru aproximativ 15 minute, pana cand nu mai este foarte moale.
  • Preparati sosul de marar: intr-un bol mediu, amestecati maioneza si smantana, apoi adaugati mararul, usturoiul, coaja de lamaie rasa si restul de suc de lamaie. Gustati si mai adaugati sare si piper, daca este cazul.
  • Scoateti somonul de la cuptor si il mai lasati cinci minute sa se racoreasca…
  • Asezati fileurile pe farfurii si serviti impreuna cu sosul cremos de marar.

Pofta buna!

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies