Bunatati din orez expandat cu caramel

https://yve.ro/wp-content/uploads/2015/03/Bunatati-din-orez-expandat-cu-caramel-303x455.jpg

Bunatatile din orez expandat cu caramel reprezinta o reteta minunata de desert sau o idee de gustare dulce, de care va puteti bucura oricand doriti sa preparati usor ceva aromat.
Bunatati din orez expandat cu caramel

Bunatatile din orez expandat cu caramel se pot realiza sub forma de batoane sau cu aspect de prajituri. Va prezentam cum puteti prepara 20 – 25 de portii.

Ingrediente pentru bunatati din orez expandat cu caramel:

  • 10 +½ cesti de jeleuri pufoase mici (mini marshmallows)
  • 10 cesti de orez expandat
  • 12 lingurite unt

Pentru umplutura:

  • 14 caramele
  • 415 ml lapte dulce condensat
  • ½ ceasca unt

Mod de preparare pentru bunatati din orez expandat cu caramel:

• Preparati umplutura:

  • Puneti putin unt intr-o tava medie si topiti-l, apoi amestecati-l cu laptele si agitati frecvent tigaia la foc mediu, dupa care adaugati caramelele si continuati sa agitati tigaia pana cand se topesc.
  • Dupa aceea, dati flacara la minimum.

• Preparati aluatul:

  • Intr-o tigaie mare si adanca, incalziti la foc mediu sase linguri de unt si patru cesti de jeleuri pufoase.
  • Lasati-le sa se topeasca si uniformizati aluatul ca sa devina fin.
  • Turnati cinci cani de orez expandat in tigaie si amestecati bine.

• Pregatiti apoi un vas de yena uns usor sau o tava in care ati pus hartie pentru copt, ca sa nu se lipeasca. Asezati stratul de orez expandat.

• Turnati caramelul peste aluat si uniformizati aspectul, dupa care imprastiati 2+ ½ cani de jeleuri pufoase peste stratul de caramel, presand usor după cum menționează thestationbakery.com.

• Puneti apoi inca un strat de orez expandat facut din sase linguri de unt, cinci cani de orez expandat si patru cesti de jeleuri pufoase, apoi presati…
• Lasati la frigider sa se intareasca.
Pofta buna!

Citește și: Cheesecake cu visine

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Nitu Alina

Alina Nițu este redactor și manager al site-ului yve.ro, absolventă a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași. Cu o vastă experiență în jurnalismul online, Alina coordonează activitatea editorială a site-ului și contribuie activ la crearea de conținut de calitate. Este specializată în categoriile horoscop, știri mondene, relații și rețete culinare, oferind cititorilor informații bine documentate și actualizate. Prin dedicarea și profesionalismul său, Alina contribuie la succesul platformei yve.ro, asigurându-se că fiecare articol respectă cele mai înalte standarde de informare.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *