Piure de cartofi cu crema de branza

Share

Piureul de cartofi cu crema de branza este o reteta perfecta de garnitura pe care o puteti prepara cu orice ocazie.

Piure de cartofi cu crema de branza

Piureul de cartofi cu crema de branza poate fi asezonat cu diverse mirodenii. Va prezentam cum puteti prepara zece portii delicioase.

Ingrediente pentru piure de cartofi cu crema de branza:

  • 2 kg cartofi
  • 2 pachete de 85 g crema de branza fina
  • 200 g smantana
  • ½ ceasca lapte dulce
  • ½ ceasca unt sau margarina
  • 2 linguri pudra de ceapa amestecata cu sare
  • mirodenii (de exemplu, paprika)
  • patrunjel proaspat

Mod de preparare pentru piure de cartofi cu crema de branza:

  • Curatati catofii si ii taiati sub forma de cubulete. Dupa aceea ii fierbeti timp de 15 – 20 de minute pana cand se inmoaie. Apoi ii scurgeti, ii puneti intr-un bol si ii zdrobiti.
  • Adaugati crema de branza, untul/margarina, smantana, pudra de ceapa amestecata cu sare, le amestecati cu mixerul pana cand obtineti o pasta pufoasa si fina.
  • Ungeti o tava adanca si puneti continutul acoperit la copt pentru aproximativ 50 de minute la 180˚C…
  • La urma, presarati mirodeniile si patrunjelul proaspat.

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news