Piureul de cartofi cu crema de branza este o reteta perfecta de garnitura pe care o puteti prepara cu orice ocazie.
Piureul de cartofi cu crema de branza poate fi asezonat cu diverse mirodenii. Va prezentam cum puteti prepara zece portii delicioase , așa cum rezultă din informațiile prezentate de marthastewart.com.
Ingrediente pentru piure de cartofi cu crema de branza:
- 2 kg cartofi
- 2 pachete de 85 g crema de branza fina
- 200 g smantana
- ½ ceasca lapte dulce
- ½ ceasca unt sau margarina
- 2 linguri pudra de ceapa amestecata cu sare
- mirodenii (de exemplu, paprika)
- patrunjel proaspat
Mod de preparare pentru piure de cartofi cu crema de branza:
- Curatati catofii si ii taiati sub forma de cubulete.Dupa aceea ii fierbeti timp de 15 – 20 de minute pana cand se inmoaie.Apoi ii scurgeti, ii puneti intr-un bol si ii zdrobiti.
- Adaugati crema de branza, untul/margarina, smantana, pudra de ceapa amestecata cu sare, le amestecati cu mixerul pana cand obtineti o pasta pufoasa si fina.
- Ungeti o tava adanca si puneti continutul acoperit la copt pentru aproximativ 50 de minute la 180˚C…
- La urma, presarati mirodeniile si patrunjelul proaspat.
Pofta buna!
Citește și: Orez cu ceapa in unt