Chec cu ciocolată

Share

Ce poate fi mai bun decât o felie de chec cu un gust intens de ciocolată, lângă o cană de ceai pe o vreme mohorâtă? De aceea, vă propun o reţetă uşoară, care se prepară în paşi rapizi, adică chec cu ciocolată.

Chec cu ciocolată

Timp de pregătire: 60 min

Ingrediente

– 200 g făină
– 100 g zahăr
– 100 g unt
– 3 ouă
– 1 lingură de cacao
– 100 g ciocolată
– 100 ml lapte
– 1 plic de praf de copt
– esenţe (vanilie, rom, lămâie, migdale)
– 1 praf de sare

Mod de preparare

1. Se separă ouăle (gălbenuşurile într-un bol şi albuşurile în alt vas).
2. Albuşurile se mixează cu zahărul până în momentul în care veţi observa formarea spumei, care trebuie să fie tare. Puteţi încerca dacă spuma este suficient de tare dacă luaţi vasul şi îl ţineţi cu faţa în jos.
3. Untul se topeşte pe baie de aburi şi apoi se lasă la răcit.
4. Gălbenuşurile se mixează cu untul topit, laptele, esenţa de vanilie şi sarea.
5. Între timp, făina se cerne şi peste ea se adaugă şi praful de copt.
6. Se ia vasul cu albuşurile bătute spumă şi se adaugă treptat peste gălbenuşuri, amestecând într-o singură direcţie.
7. După ce aţi terminat de amestecat, peste compoziţie se adaugă puţin câte puţin făina.
8. Odată compoziţia obţinută, se lasă câteva minute să se odihnească, moment în care aveţi timp să pregătiţi tava sau formele (după cum preferaţi).
9. Tava/forma se tapetează cu unt şi un praf de făină.
10. În tavă se toarnă jumătate din compoziție, iar cealaltă rămasă se amestecă cu cacao şi esenţă de rom.
11. Ciocolata o puteţi pune, pur şi simplu, peste primul strat de compoziţie sau după ce aţi terminat de pus şi cel de al doilea strat: compoziţia maro (compoziţia iniţială ce are cacao şi esenţă de rom).
12. Se lasă la cuptor 45 min (timpul depinde şi de puterea cuptorului, aşa că verificați mai des dacă este copt sau nu).
13. Pe deasupra checului puteţi rade ciocolată sau apela la o glazură.
Pentru glazură se folosesc patru linguri de zahăr, esenţă de vanilie, patru linguri de lapte, 50 g unt şi două linguri de cacao sau ciocolată.

Obţinerea glazurii: Într-un vas puneți laptele și zahărul la fiert. Când compoziția a clocotit, puneţi untul tăiat bucăţele şi ciocolata/cacaua. Mai lăsați la fiert timp de cinci minute, adăugați şi esenţa de vanilie, apoi amestecaţi. După două-trei minute o turnați deasupra checului. Opţional, peste glazură mai puteţi pune bombonele colorate…

Poftă bună!

Reteta VIDEO


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news