Cotlete de porc cu sos Pesto

Share

Cotletele de porc cu sos Pesto sunt un deliciu pe care il puteti savura la cina. Aveti nevoie doar de cateva ingrediente savuroase, care se imbina armonios.

Cotlete de porc cu sos pesto

Cotletele de porc cu sos Pesto reprezinta o combinatie satioasa pe care o puteti consuma ca atare sau impreuna cu o garnitura de salata. Va prezentam cum puteti prepara o cantitate pentru patru portii.

Ingrediente pentru cotlete de porc cu sos Pesto:

  • 4 cotlete de porc
  • 8 cepe frantuzesti
  • 2 catei de usturoi
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 1 cana de patrunjel verde
  • 1 lingura de sare grunjoasa
  • ¼ lingura de piper negru macinat

Mod de preparare pentru cotlete de porc cu sos Pesto:

  • Curatati cepele si cateii de usturoi.
  • Preparati sosul Pesto: puneti intr-un blender sau robot de bucatarie usturoiul, uleiul si patrunjelul, apoi procesati-le pana se maruntesc bine; presarati sarea grunjoasa si piperul.
  • Faceti mici crestaturi pe cotletele de porc, asezati-le intr-o tava pentru copt si asezonati-le pe ambele parti cu sare, piper, sos pesto si le lasati in frigider pentru trei ore. Dupa aceea, scoateti tava si o lasati la temperatura camerei.
  • Incingeti cuptorul la 200ºC.
  • Intre timp, prajiti cotletele pe o parte fara sa le miscati, intr-o cratita mare, timp de doua-trei minute la temperatura medie spre ridicata, pana cand devin aurii.
  • Le transferati apoi in tigaia pentru copt, avand grija sa asezati cotletele pe partea neprajita si adaugati pe deasupra restul de sos Pesto impreuna cu zeama ramasa.
  • Caliti ceapa frantuzeasca in tigaie, apoi o adaugati in tava.
  • Lasati tava in cuptor pentru sase-opt minute, dupa care asezati cotletele in farfurii si turnati zeama din tava pe deasupra, apoi acoperiti farfuriile cu folie si asteptati cel putin cinci minute inainte de a servi.
  • Optional, puteti presara deasupra niste patrunjel verde…

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news