Cozonac cu fructe

Share

Ce poate fi mai aromat şi mai plăcut în sezonul rece decât un cozonac? Ce poate reprezenta mai bine sărbătorile de iarnă decat un minunat cozonac? Noi vrem să vă venim în ajutor şi să vă învătăm să preparaţi cel mai bun şi mai înmiresmat cozonac.

Cuprins:

Cozonac

De aceea vă prezentăm o reţetă absolut delicioasă de cozonac cu fructe. Urmând paşii de mai jos veţi reuşi să pregătiţi un minunat cozonac cu care îi veţi impresiona pe cei dragi în această perioadă specială a anului.

Iată de ce ingrediente aveţi nevoie pentru a pregăti un cozonac cu fructe:

Pentru aluat aveţi nevoie de:

  • 500 grame de făină
  • 40 ml ulei
  • 20 grame de drojdie
  • 100 grame zahăr
  • 2 ouă
  • 200 ml lapte
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 40 grame de unt

Pentru sirop veţi avea nevoie de :

  • 200 ml lapte
  • 4 linguri de zahăr
  • 1 fiolă esenţa de rom (opţional)

Pentru umplutură veţi avea nevoie de :

  • 250 grame mix de fructe deshidratate
  • 100 grame de zahăr
  • 2 fiole esenţă de vanilie

Cum preparaţi cozonacul cu fructe?

Urmaţi paşii pentru a pregăti cel mai bun cozonac:

  • Încălzeşte puţin laptele ce îl vei folosi la aluat şi dizolvă în el drojdia cu zahărul, zahărul vanilat, untul şi sarea. Amestecaţi foarte bine compoziţia.
  • Într-un vas în care aţi pus făina faceţi o adâncitură şi turnaţi laptele.
  • Amestecaţi foarte puţin şi lăsaţi totul să dospească la loc călduţ pentru aproximativ 30 minute.
  • După ce au trecut cele 30 de minute începeţi să frământaţi compoziţia dar după ce aţi adăugat uleiul şi gălbenuşurile de la cele 2 ouă băture spumă.
  • Frământaţi totul foarte bine şi la final adăugaţi şi albuşurile de le cele 2 ouă.
  • Amestecaţi din nou pentru a obţine un aluat omogen şi lăsaţi-l din nou la dospit până când îşi dublează volumul.
  • Între timp, pregătiţi umplutura: adăugaţi zahărul peste fructele deshidratate şi apoi fiolele de vanilie.
  • Amestecaţi umplutura şi lăsaţi-o deoparte.
  • Împărţiţi aluatul dospit în 2 bucăţi.
  • Puneţi o parte de aluat într-o tavă de cozonac tapetată cu făina.
  • Adăugaţi umplutura pregătită anterior.
  • Adăugaţi restul de aluat şi introduceţi cozonacul în cuptorul încins în prealabil.
  • Coaceţi la temperatură ridicată până când cozonacul începe să crească şi apoi reduceţi la temperatură medie.
  • Până când se coace cozonacul pregatiţi siropul: puneţi la fiert laptele cu zahărul şi amestecaţi până când acesta se topeşte.
  • Adăugaţi şi esenţa de rom dacă v-aţi hotărât să o folosiţi.
  • Când cozonacul este copt şi încă fierbinte, turnaţi siropul deasupra.
  • Lăsaţi să se răceasca şi apoi puteţi servi.

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news