Jambon afumat glazurat

Jambonul afumat cu caise poate fi pregatit atat pentru masa de Sarbatori cat si pentru gustarile din timpul anului.

https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/10/Jambon-afumat-glazurat.jpg

Jambonul afumat glazurat poate fi pregatit atat pentru masa de sarbatori, cat si pentru gustarile din timpul anului.

Jambon afumat glazurat

Jambonul afumat glazurat este o reteta complexa, dar impresionanta.

Ingrediente pentru jambon afumat glazurat:

  • 4-5 kg jambon afumat cu os
  • 2 frunze dafin
  • 6 boabe de ienibahar
  • 2 l bere de ghimbir
  • 6 boabe piper
  • 35 cuisoare (intregi)
  • 350 g gem caise
  • 1 lingurita de ghimbir ras

Mod de preparare pentru jambon afumat glazurat:

  • Jambonul se pune intr-o oale suficient de mare si se acopera cu apa. Se lasa la inmuiat 24 ore  si se schimba apa o data la 12 ore.
  • Apa se scurge, se adauga sase cuisoare, piperul, frunzele de dafin, ienibaharul si berea de ghimbir. Se completeaza apoi cu apa incat sa se acopere carnea.
  • Se pune pe foc mediu, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba pentru doua ore si jumatate. Daca este nevoie, mai adaugati apa, pe parcurs.
  • Dupa ce s-a racit carnea, se scurge apa si se sterge carnea cu prosoape de hartie.Apoi, se inlatura soriciul, pastrand un strat de grasime precizează allrecipes.com. Grasimea se crusteaza sub forma de romburi si restul de cuisoare se infing in ea.
  • Se incinge cuptorul si se pune carnea intr-o tava.
  • Se amesteca ghimbirul cu gemul, apoi se unge carnea cu acest amestec si se lasa la copt pentru o ora…

Pofta buna!

Citește și: Aperitive din castraveți cu cremă de brânză

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Arseni Dana

Dana Arseni este redactor la yve.ro de peste 10 ani. A absolvit Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și deține un master în Jurnalism la University of Glasgow. Cu o pregătire academică solidă și o pasiune profundă pentru informare, Dana este specializată în categoriile știri, modă și frumusețe. Prin articolele sale, aduce cititorilor noutăți din lumea fashion-ului, sfaturi de frumusețe și analize ale celor mai recente evenimente, toate într-un stil captivant și bine documentat. Dana se remarcă prin profesionalism și o atenție deosebită la detalii, contribuind activ la diversitatea și calitatea conținutului de pe yve.ro. Experiența sa de peste un deceniu în jurnalism și implicarea constantă în actualizarea cunoștințelor îi permit să ofere cititorilor articole de calitate, susținute de surse de încredere și perspective relevante. Pe lângă expertiza în știri și tendințele din modă și frumusețe, Dana este pasionată de gătit și creează rețete culinare care îmbină tradiția cu inovația. În toate rețetele sale, respectă principiile unui stil de viață sănătos, alegând ingrediente nutritive și metode de gătit echilibrate. Fiecare preparat este conceput cu atenție, astfel încât să fie nu doar delicios, ci și benefic pentru sănătate. Această abordare face ca articolele și rețetele Danei să fie apreciate de cititorii yve.ro, care au încredere în recomandările sale și găsesc inspirație în propunerile ei gastronomice.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *