Jambon afumat glazurat

Share

Jambonul afumat glazurat poate fi pregatit atat pentru masa de sarbatori, cat si pentru gustarile din timpul anului.

Jambon afumat glazurat

Jambonul afumat glazurat este o reteta complexa, dar impresionanta.

Ingrediente pentru jambon afumat glazurat:

  • 4-5 kg jambon afumat cu os
  • 2 frunze dafin
  • 6 boabe de ienibahar
  • 2 l bere de ghimbir
  • 6 boabe piper
  • 35 cuisoare (intregi)
  • 350 g gem caise
  • 1 lingurita de ghimbir ras

Mod de preparare pentru jambon afumat glazurat:

  • Jambonul se pune intr-o oale suficient de mare si se acopera cu apa. Se lasa la inmuiat 24 ore  si se schimba apa o data la 12 ore.
  • Apa se scurge, se adauga sase cuisoare, piperul, frunzele de dafin, ienibaharul si berea de ghimbir. Se completeaza apoi cu apa incat sa se acopere carnea.
  • Se pune pe foc mediu, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba pentru doua ore si jumatate. Daca este nevoie, mai adaugati apa, pe parcurs.
  • Dupa ce s-a racit carnea, se scurge apa si se sterge carnea cu prosoape de hartie. Apoi, se inlatura soriciul, pastrand un strat de grasime. Grasimea se crusteaza sub forma de romburi si restul de cuisoare se infing in ea.
  • Se incinge cuptorul si se pune carnea intr-o tava.
  • Se amesteca ghimbirul cu gemul, apoi se unge carnea cu acest amestec si se lasa la copt pentru o ora…

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente