HomeRETETERetete de sarbatoriRetete de Craciun Prăjitură cu scorţişoară şi nuci

Prăjitură cu scorţişoară şi nuci

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 3,1K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2015/11/Prăjitură-cu-scorţişoară-şi-nuci.jpg

Se apropie un eveniment special în viaţa voastră şi vă doriţi să pregătiţi un desert absolut delicios?
Dacă vreţi să aflaţi cum să pregătiţi o prăjitură minunată, nu trebuie decât să fiţi atente la următoarele rânduri.

Vă vom prezenta o reţetă rapidă şi foarte uşor de preparat. Este vorba despre o reţetă de prăjitură cu scorţişoară şi nuci.

Ingrediente necesare pentru prăjitura cu scorţişoară şi nuci:

•    200 grame zahăr
•    200 grame de zahăr brun
•    200 grame de unt
•    350 grame de făină
•    1 fiolă de esență de vanilie
•    3 ouă
•    250 grame de smântână
•    Un vârf de cuţit de sare
•    1 linguriţă de praf de copt
•    1 linguriţă de bicarbonat de sodiu
•    1 linguriţă de scorţişoară
•    200 grame de nucă

Ce paşi trebuie să urmaţi pentru a prepara prăjitura cu scorţişoară si nuci?

•    Într-un bol amestecați 300 grame de făină cu bicarbonatul de sodiu, cu sarea şi, bineînteles, cu praful de copt.
•    Separat, în alt bol, amestecaţi 150 grame de unt la temperatura camerei cu zahărul şi esenţa de vanilie. Încorporaţi treptat ouăle, 1/3 din compoziţia de făină pregătită anterior şi 1/3 din cantitatea de smântână, şi amestecaţi până obtineţi o compoziţie omogenă.
•    Adăugaţi în continuare şi restul de smântână şi de făină, amestecând foarte bine şi în mod constant.
•    Amestecaţi cele 50 grame de zahăr cu zahărul brun, cu restul de unt şi cu scorţisoara.
•    În acest ultim amestec adăugaţi şi nucile mărunţite în prealabil.
•    Tapetaţi o tavă de cuptor cu hârtie de copt şi turnaţi jumătate din aluatul pregătit anterior.
•    Turnaţi peste acest aluat şi jumătate din compoziţia de nucă şi scorţişoară, apoi întindeţi uniform.
•    Adăugaţi restul de aluat şi celalaltă jumătate de compoziţie de nucă.
•    Introduceţi tava în cuptorul preîncălzit la 180° C şi lăsaţi prăjitura să se coacă până se rumeneşte.
•    Testaţi cu o scobitoare dacă prăjitura este gata.
•    Înainte de a o tăia, lăsaţi-o să se răcorească puţin…

Vă garantăm că această prăjitură este extrem de aromată şi de aceea trebuie să o încercaţi chiar azi!

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed