Home RETETERetete de mancareRetete cu carne de porc Sărmăluţe în foi de viţă

Sărmăluţe în foi de viţă

autor Elena Yvette
280 vizualizari

Dacă vă gândiţi la o masă în familie alături de cele mai importante persoane din viaţa voastră, înseamnă că vă gândiți la un adevărat festin. Un adevărat festin românesc include, bineînțeles, şi nişte minunate sărmăluțe în foi de viţă.

Sărmăluţe

Este o reţetă delicioasă şi destul de uşor de realizat dacă urmaţi toţi paşii necesari.
Nu stiti inca cum puteti prepara sarmalutele in foi de vita?
Ei bine, aflaţi în rândurile următoare.

Ingrediente pentru sărmăluțele în foi de viţă:

•    700 grame de amestec de carne de porc și vită tocată
•    60 de grame de orez
•    40 de frunze de viţă de vie conservate
•    1 ceapă medie
•    150 ml suc de roşii
•    Sare si piper după gust
•    Mărar
•    Smântână

Cum preparaţi sărmaluţele în foi de viţă ?

•    Amestecaţi carnea tocată cu sare şi piper după gust.
•    Între timp, spălaţi foarte bine orezul.
•    Încingeţi o tigaie cu o lingură de ulei şi căliţi ceapa.
•    Adăugaţi orezul peste ceapă şi o cană cu apă.
•    Fierbeţi-le împreună până când se evaporă apa şi orezul se umflă puţin.
•    Adăugaţi amestecul de ceapă şi orez peste carne şi frâmântaţi totul foarte bine.
•    Asezaţi pe fiecare frunză de viţă de vie câte o lingură din compoziţia de carne şi formaţi sărmăluţele.
•    Aşezaţi sărmăluţele într-o oală încăpătoare tapetată cu frunze de viţă.
•    Aşezaţi sărmăluţele circular în oală, în straturi succesive şi nu uitaţi să presăraţi peste fiecare un strat mărar.
•    Acoperiţi sărmaluţele cu apă călduţă şi cu sucul de rosii.
•    Fierbeţi sarmalele pe plită timp de o oră şi apoi introduceţi-le la cuptor pentru încă o oră…
•    Serviţi cu smântână sărmăluţele!

Poftă bună!

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies